Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mikor mi van? (Nem érteeem! ,...

Mikor mi van? (Nem érteeem! , SOS! )

Figyelt kérdés
Tökre nem értem az egészet!Angolról van szó arra vok kiváncsi h mikor mi a végződése az igéknek??pl.:a do igének mikor does mikor doing meg ilyenek mert a tanárom nem magyarázta...:(
2011. jan. 3. 19:15
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűbb lenne, ha tőle kérdeznéd meg, ez nem olyan, mint az, hogy 1+1.
2011. jan. 3. 19:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Fú hát..

She does/doesn't

He does/doesn't

It does/doesn't

I do/don't

They do/don't

You do/don't

We do/don't

Összefoglalva: E/3 személyben does.

DoING akkor van amikor jelen idő. I am doing my homework. Én most ebben a pillanatban csinálom a házi feladatom.

She is DOING, itt semmi változás. (Egyébként a do csinált jelent konkrétan..:)

Mit szeretnél még tudni?:)

2011. jan. 3. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Doing csak akkor van, ha nem segédige.

I always do my homework. Ez egy egyszerű jelen idejű mondat, azt jelenti, hogy mindig megcsinálom a házimat. E/3-ban lesz does: She always does her homework.

I am doing my homework, ez folyamatos jelen, azt jelenti, hogy éppen ott görnyedek az a rohadt házi fölött.

Don't pedig csak akkor lehet, ha segédige, és csak egyszerű jelenben, mégpedig csak tagadáshoz. I don't always do my homework - nem mindig csinálom meg a házimat.

2011. jan. 3. 19:29
 4/4 A kérdező kommentje:

ó nagyon köszönöm :D

am azért nem a tanárt kérdem mert leordít h már tudnom kéne és ennyi :S

2011. jan. 4. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!