Melyik nyelvi szöveg tetszik jobban? (bővebben lent)
GERMÁN NYELVEK:
1. Velkommen til Timescape!
Timescape præsenterer alle oplysninger om dine venner på ét sted. Du kan logge på dine online-konti ved hjælp af knappen nedenfor eller fra menuen Indstillinger.
2. Välkommen till Timescape!
Timescape visar all info om dina vänner på en plats. Du kan logga in på dina onlinekonton via knappen nedan eller från Inställningar-menyn.
3. Velkommen til Timescape!
Timescape viser all informasjon om vennene dine på ett sted. Du kan logge deg på Internett-kontoene dine ved hjelp av knappene nedenfor eller fra menyen Innstillinger.
4. Velkomin í Timescape!
Timescape býr yfir öllum upplýsingum um vini þína á einum og sama staðnum. þú getúr skráð þig að nota hnappinn hér að neðan eða i stillingavalmyndinni.
5. Willkommen bei Timescape!
Timescape fasst alle Infos zu Ihren Freunden an einem Ort zusammen. Sie können sich mit der Taste unten oder über das Menü Einstellungen bei Ihren Onlinekonten anmelden.
6. Welkom bij Timescape!
Timescape geeft alle info over uw vrienden op een plaats weer. U kunt inloggen bij uw onlineaccounts met de volgende knop of vanuit het menu Instellingen.
2. Benvenuto in Timescape!
Timescape presenta tutte le informazioni sugli amici in un'unica posizione. È possibile accedere agli account online utilizzando il pulsante sottostante o il menu Impostazioni.
3. Bienvenido a Timescape!
Timescape presenta toda la información sobre sus amigos en un único sitio. Puede iniciar sesión en sus cuentas en línea usando el botón suguiente o desde el menú Ajustes.
4. Bem-vindo ao Timescape!
O Timescape apresenta todas as informações sobre os seus amigos num só local. Pode iniciar sessão nas suas contas online utilizando o botão abaixo ou o menu Definições.
5. Bun venit la Timescape!
Timescape vă prezintă toate informaţiie despre prietenii dvs. întrun sungur loc. Vă puteţi conecta la conturile dvs. online utilizând butonul de mai jos sau accesând meniul Setăn.
6. Benvingut a Timescape!
Timescape presenta tota la informació sobre els vostres amics en un sol lloc. Podeu iniciar sessió als vostres comptes en la línia amb el botó següent des del menù Paràmetres.
előre is köszi :)
Hú...
Germán:
1. dán(de miért van benne "é"?)
2. svéd
3. norvég("könyvnyelv")
4. izlandi
5. német
6. holland
Latin:
1. francia
2. olasz
3. spanyol
4. portugál
5. román
6. na, ezt nem tudom
Ez amúgy mihez is kell? :) Sajnos nem tudok ennyi nyelven, csak felismerem őket valamennyire :D
oké ezt én is tudom, de azt kérdeztem, melyik tetszik legjobban a germánból, és melyik az újlatinból.
azt meg én tudom majd, hogy mire kell :D
Közvélemény-kutatás?:D
Amúgy nagyon tetszik a kérdés! Az egyetlen, amit furcsállok, hogy kihagytad a legelterjedtebb germán nyelvet (mind tudjuk, melyik az:D)
Nos: a germán nyelvek közül tetszik a német, valamint a svéd, amit egyszer szívesen megtanulnék. Azonkívül az izlandi nagyon tetszik, mégpedig azért, mert ritka, hogy egy nyelvnek ilyen erős karaktere legyen, mert nem vesz be idegen szavakat. Tehát maga az tetszik benne, hogy ennyire ellenáll, és hogy a nyelv egy élő történelemkönyv, hisz nem sokat változott a vikingek óta.
Ami nem annyira tetszik az a dán. A holland meg kifejezetten ellenszenves.
Újlatin nyelvek:
Kedvencem a portugál, az tetszik a legjobban, egyszer meg akarok tanulni. A spanyol is szép, bár kevésbé érdekes a hangzása, mint a portugálnak. az olaszt ezekkel szemben egyhangúnak tartom.
nem tetszik egyiksem
a latin betűs írást nem szeretem még az angol se :D
A germán nyelvek közül a svéd, újlatinok közül pedig a spanyol és a katalán.
Az első válaszolónak: dánban használják 'é'-t, ezzel különböztetik meg, hogy az 'en' vagy az 'et' tőszámnév vagy határozatlan névelő.
A probléma az, hogy a leírás alapján semmit sem lehet tudni arról, hogyan hangoznak ezek.
Ha abból indulok ki, hogy hogyan hangoznak ezek a nyelvek, akkor az első sorrend 2, 3, 5, 1, 4, 6; a második 4, 1, 3, 6, 2, 5.
20:46: Ezt nem tudtam, tak ;)
első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!