Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a német nyelvben a szép?

Mi a német nyelvben a szép?

Figyelt kérdés
Ez most nem ironikus, lehet, azt kezdeném el tanulni, de kívülről olyan... rideg. Pedig lehet, hogy vannak benne szép dolgok. :D
2010. nov. 25. 20:57
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Én kicsi koromban utáltam. Szerintem sokan utálják elsőre. Első nyelv nálam az angol volt, második az olasz, és mikor először gondolkodtam azon, mi legyen a harmadik nyelv, szintén valamilyen latin, esetleg keleti nyelv jutott eszembe, a német soha. Annak idején "leírtam" magamban, és ennyi. Aztán megismerkedtem németekkel, elkezdtem náluk dolgozni, és megszerettem őket. Nyilván szerencsém volt, mert nagyon jó közegbe kerültem, és nagyon pozitív benyomást tettek rám. Elhatároztam, hogy félrerakom az eddigi "előítéleteket" és kicsit nyitok feléjük, a nyelvük, a kultúrájuk felé. És láss csodát, hamar megszerettem, és egy kis idő után elkezdtem benne meglátni a "szépet". Nem is úgy fogalmaznék, hogy konkrétan szépség, hanem ahogy több előttem szóló mondta, minden nyelvnek megvan a maga karaktere, amit fel kell fedezni. A német nyelv kemény,férfias, egyedi, és iszonyúan szexi. Én a spanyolt seperc alatt abbahagytam, mert számomra idegesítően nyálas volt. Sokan nem értik, hogyha imádom az olaszt, a spanyollal miért nem tudok azonosulni, hisz oly hasonló a kettő? Igen, valóban, a latin nyelvek nagyon hasonlítanak egymásra, de azért mégsem ugyanaz, az olasz sokkalta dalamosabb, keményebb, és nálam fontos, hogy beleszeressek egy nyelvbe, mert más különben nem tudom tanulni. Papolhatnak arról, hogy mi a hasznos, ha nem érzek rá az ízére, a dallamára, a szépségére, akkor csak erőlködés van, majd abbahagyom.

Másrészt: Hallgasd meg Falco-tól a Jeanny c. számot-ne az angol, a német részt..Na, többek között, ettől szerettem bele a németbe. :))

2011. okt. 17. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!