Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a német nyelvben a szép?

Mi a német nyelvben a szép?

Figyelt kérdés
Ez most nem ironikus, lehet, azt kezdeném el tanulni, de kívülről olyan... rideg. Pedig lehet, hogy vannak benne szép dolgok. :D
2010. nov. 25. 20:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Én még általánosban tanultam németül, akkor nem szerettem. Utólag visszanézve, több nyelvbe "belekóstolva" már jobb a véleményem róla, és szándékom egyszer feleleveníteni a tanultakat. Nekem speciel jobban tetszik mint az olasz vagy a spanyol.

21/L

2010. nov. 25. 23:27
 12/21 anonim ***** válasza:

szia, én jó pár éven át tanultam németül, mindig is szerettem, és most még jobban szeretem, mert a barátommal németül beszélünk :), de amúgy nem kell azonnal a katonaságra, szigorra gondolni a német nyelv hallatán.

Fiú vagy lány vagy? Ha lány , gondolj arra, hogy igen sok helyes német pasi van, akikkel így könnyebben megismerkedhetsz majd , ha fiú, akkor sok szép német lány van...:)

2010. nov. 26. 16:17
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Én nagyon csúnya, "fuldoklós" nyelvnek tartottam, amíg nem kezdtem el tanulni úgy 14 éves koromban. Sőt, még utána további két év alatt sem sikerült belopnia magát a szívembe, mivel elég gyatrák voltak az órák, nem "kelt életre", csak sablongyakorlatokat gyártottunk halomra meg idióta életszerűtlen szövegeket olvasgattunk és tanulgattunk. Aztán lett egy nagyon jó tanárom, meg vele heti 5 órám, ő erőltette, hogy "beszéljünk" rajta, és abban a pillanatban megszépült, ahogy folyékonyan kezdtem rajta tudni beszélni, ahogy képessé váltam saját célú kommunikációra használni (egy-két hónapon belül a tanárváltás után). Nekem ez nagyon pozitív élmény volt. Ha beszéled, már nem "zavar" a hangzása, hanem az lesz a normális, jó hangzás, sőt még erőlködsz is, hogy ne legyen olyan erős az akcentusod. Én mondjuk az a fajta vagyok, aki képes a buszon bambulás közben fiktív külföldi ismerőseivel magában külföldiül beszélgetni "azéletnagydolgairól", amiről épp amúgy is gondolkodna - és ebben még örömét is leli ;))).

Aztán persze nyelvizsgáztam és elfelejtettem, aztán vissza kellett tanulnom a munkahelyem miatt, és most fedeztem fel, hogy egy helyes srác szájából mennyire szexin is tud hangzani :DD wááá székről lefoly...

Amúgy meg azért tartom nagyon jó nyelvnek, mert racionálisan tanulható. Megtanulod a szabályt, és az úgy van. Egy német mondattal soha az életben nem fog előfordulni, hogy ismered az összes szót, ami benne van, de nem tudod összerekni, hogy mit jelent, mert mindig minden nyelvtani elemet becsületesen kiraknak, még beszélt nyelvben is, és az angollal ellentétben nem fordulhat elő, hogy egy szó egyszerre lehet főnév, ige és passzív ige, vagy hogy kihagyják a kulcsfontosságú kötőszavakat és egyéb nyelvtani elemeket, amik a szegény kezdő párát a tájékozódásban segítik...

Az pedig, amit az egyik hosszabb válaszoló írt, hogy sok kifejezést tükörfordítással megkapsz németül, valóban igaz, azért van ez így, mert a nyelvújítás korában rengeteg szavunk valóban németből való tükörfordítással keletkezett, meg gondolom azért utána is még elég erős volt jó sokáig a német nyelvterület hatása nálunk, új dolgokat is hajlamosak voltunk az ő logikájukat követve elnevezni - nem azért, mert valami ősi misztikus tudás áll a nyelvek mögött. De mindenesetre ez a hasonlóság valóban nagyon jól jön nyelvtanulásnál, arról nem is beszélve, amikor a német beszélgetőpartnerednek szeretnél valamit mondani, de épp a kulcsszót nem tudod, viszont emiatt a sok tükörfordítás miatt egész jó esélyed van "kitalálni", sőt, még néha meg is csodálják, hogy nahát, te milyen szavakat tudsz ahhoz képest, hogy a névelőket azért tévesztgeted még...

25 L

2010. nov. 26. 23:52
 14/21 anonim ***** válasza:
86%

Nekem a német nyelv a legszebb nyelv a világon! (nyugodtan lepontozhattok :D ) de akkor is!

23/L

2010. nov. 27. 11:07
 15/21 anonim ***** válasza:

"emiatt a sok tükörfordítás miatt egész jó esélyed van "kitalálni", sőt, még néha meg is csodálják, hogy nahát, te milyen szavakat tudsz ahhoz képest, hogy a névelőket azért tévesztgeted még... "

A hosszú válaszoló vagyok.

Csak arra kell vigyázi, hogyha több nyelven tanulsz, ez a németből kiindulva ne váljon gyakorlattá. Volt pl. egy angolul beszélő edzéstársunk, akit vezettünk körbe a budai várban, és a mellettem levő gyerek a "szókincs" szót (a német "Wortschatz"-tükörfordításból kiindulva) "word treasure-nek fordította. Elég vicces volt:D

2010. nov. 27. 11:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Utsó: :DDD

Nálam ez pont fordítva volt, én angolul tanultam kisgyerek koromtól, és aztán mikor megláttam az ilyeneket, mint például Wortschatz, na én azt eleinte pont olyan viccesnek és abszurdnak éreztem, mint te a world treasure-t.

2010. nov. 27. 16:08
 17/21 anonim ***** válasza:

upsz

-l

eeehhehe

2010. nov. 27. 16:09
 18/21 anonim ***** válasza:
11 éve tanulom, semmi szép nincs benne,viszont könnyű
2010. nov. 28. 23:00
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem egyszerűen szép a hangzása. És a német tipikusan egy olyan nyelv, ami elsőleg undorítónak hat. Az osztályomból pl mindenki utálja, többek között én is utáltam, de 1-2 év tanulás után eszméletlenül megszerettem. Szóval idő kell hozzá, hogy ráérezzen az ember az ízére. Egyik volt osztálytársam most németet tanul második nyelvnek, és régen hányt tőle szinte, most meg majdnem anynira szereti mint az angolt.:)
2011. febr. 15. 18:11
 20/21 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi sem szép a német nyelvben.

Olyan mintha fulladoznának mikor beszélnek.

2011. máj. 20. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!