Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a német nyelvben a szép?

Mi a német nyelvben a szép?

Figyelt kérdés
Ez most nem ironikus, lehet, azt kezdeném el tanulni, de kívülről olyan... rideg. Pedig lehet, hogy vannak benne szép dolgok. :D
2010. nov. 25. 20:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
schön:)
2010. nov. 25. 21:01
 2/21 anonim ***** válasza:

Nekem német vezetéknevem van, német kétnyelvűbe jártam.

Német tévéműsorokat nézek. Szeretem Németországot

Kötődöm hozzá, lehet, hogy csak ezért látom szépnek a nyelvet is. Tetszik a hanglejtés, a logikusság, a bő szókincs; a német mentalitás, német minta..

2010. nov. 25. 21:19
 3/21 anonim ***** válasza:

A szép szavak pl:

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz

Donaudampfschiffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft

2010. nov. 25. 21:21
 4/21 A kérdező kommentje:
:DDDDD
2010. nov. 25. 21:24
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Mi a spanyol nyelvben a szép? ... Kinek mi tetszik, szerintem a német sokkal szebben hangzik mint pl a spanyol, ami engem idegesít.
2010. nov. 25. 21:29
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagyon tetszik a német,valóban szép(számomra)és egyfajta karizmatikusság is van benne(hülyén hangzik de így érzek:D).Kár,hogy nem csak az én nevem mondatot tudom elmondani:D
2010. nov. 25. 21:36
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Imádom Németországot, rokonaim is élnek ott, a német focit, a sportot. És a nyelvet, amit 5 éves korom óta beszélek. Az egész együtt tetszik.

21/N

2010. nov. 25. 21:42
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Hm. Hát érdekes kérdés.

Én szeretem a németet. Tudom, hogy sokan utálják, amit megértek, mivel én 3. óta tanulom, most 12-es vagyok, és nyolcadikig utáltam. Az utóbbi három évben azonban megszerettem:D Tudod én például azt szeretem benne, hogy a szavak logikusak, egymásból következnek, épp úgy, mint a magyarban. Például: Schirm-ernyő Bild-kép KépErnyő=

der Bildschirm. KÉTségbeesett: verZWEIfelt. Méreg: das Gift, mérges-giftig. Benne van az az ősi tudás, mint a magyarban, hogy az EGÉSZségben egész, ép dolgok vagyunk, míg a KÉTségbeesésben van egy meghasadás, ami gyengíti a lelket.

ki- (mint igekötő): aus. Nézni: sehen. Kinézni valahogyan: aussiehen. stehen-állni. Állni valamiből: bestehen aus etwas. Tengeteg ilyen egyezés van, ezt szeretm a németben, hogy a magyar szószerinti átfordításával sokszor eljutsz az adott szóhoz. Aupnkívül van egy egyedi karaktere, nem engedi be annyira az idegen szavakat: Fernseher (szó szerint: távolba néző)=TV. Wasserstopf (víz-anyag)=hidrogén. Mad még gyűjtök ilyen szavakat, szoktam kiírogatni:D

Szóval szép nyelv a német. És a nőknek sokszor tök aranyos kiejtésük van. És ne ijedj meg a der-die-das-tól, amivel előszeretettel riogatják az embert, egy sor szabály van rá, és ha azokat megtanulod, gyakran már ránézésre tudod egy szó névelőjét.

Jó kis nyelv, hidd el. Fogsz vesződni vele, az biztos, mert sok idegesítő szabály van, főleg a melléknévragozásnál és a különböző igealakoknál. Dem getanulható.

2010. nov. 25. 22:45
 9/21 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem semmi, a német az egyik legcsúnyább nyelv a világon... :)
2010. nov. 25. 22:48
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
A katonásság és komolyság. Minden nyelvnek megvan a karaktere és a saját területe amin szép pl. az orosz nyelvnek a mindennapi beszélgetésben van a szépsége, de ha valaki egy szinttel feljebb megy akkor már kezd beszürkülni. Ugyanígy a spanyol és a portugál gyors énekekben és így tovább. Németben leginkább a komoly társalgások, tárgyalások, komorabb, vagy határozottabb hangvételű dalok hangzanak jól. Ezért nem is véletlen hogy a második világháborúról szóló filmeket eredetileg is németül forgatták mert csak így hiteles...
2010. nov. 25. 22:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!