Hasznalhatunk when utan continous igeidoket ebben az esetben?
Tudom h peldaul mondhatom h When are they coming to visit us? De olvastam egy mondatot: When you're writing by computer, you have more time to think abbout what you want to say.
Ennek when you write -nak kene lennie, nem? Itt egy altalanos igazsagrol beszel a szamitogeppel valo irassal kapcsolatban (hogy magyarosan fejezzem kielegito magam :)) Szoval Mert csinalta ezt a continoust ide? Ezt egy nyelvkonyvben olvastam, mint a vizsgazo lehetseges valaszat...
Koszi
...vizsgázó lehetséges JÓ válaszát vagy a vizsgáló lehetséges ROSSZ válaszát? :)
Egyébként ebben az esetben szerintem azért áll a continuous, mert itt kifejezetten arra akar utalni a szerző, hogy "Amikor ÉPPEN pötyögsz a számítógépen, AKKOR van időd gondolkozni." Természetesen akár az egyszerű jelen is megfelelő lehetne, de az nem hangsúlyozza ki, hogy ILYENKOR van időd gondolkozni, MÁSKOR meg pl. nincsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!