Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent a mamahotel kifejez...

Mit jelent a mamahotel kifejezés ?

Figyelt kérdés
ápr. 18. 11:14
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Szerintem sokan keverik ennek a szónak a jelentését!
ápr. 18. 11:16
 2/16 anonim ***** válasza:
52%
Gúnyolódás arra amikor több generáció él együtt!😀
ápr. 18. 11:29
 3/16 anonim válasza:
100%
Hát, vannak enyhébb és súlyosabb fokozatai. Attól függ, ki mennyi "szolgáltatást" vesz igénybe otthonról (főznek-e rá, beszáll-e a költségekbe, a gyerekkori szobájában lakik-e vagy esetleg van külön lakrész, ő segíti-e a szüleit, vagy a szülei őt). De egy dolog mindengyikben nagyon hasonló: még nem váltak le teljesen a szülőkről. Persze fiatalon még elnézhető, nagyon nem mindegy, hány évesről van szó.
ápr. 18. 11:30
 4/16 anonim válasza:
56%

Az más... ha családok közel laknak egymáshoz, esetleg többlakásos családi házban. Az azért nem mamahotel. Itt általában szingli gyerekekről (felnőttekről) van szó, akik még nem álltak teljesen saját lábra. Adott esetben még 30-40-50 évesen sem.

ápr. 18. 11:32
 5/16 anonim válasza:
100%

Nem tudom, hogy mivel lehet keverni, de amikor valaki felnőttként a szüleivel él, anyukája főz, mos rá, ő meg éli világát, az mamahoteles. Nyilván van olyan helyzet, amikor a felnőtt gyerek azért él otthon, mert a szülei idős korukban gondozásra szorulnak, de ez egészen más helyzet. Van egy jó példám, saját sztori. Harmincas férfi, dolgozott, amikor megismertem. Hozzám költözött (én 18 éves korom óta önálló vagyok). A házimunkát hírből sem ismerte, a "mit eszünk ma?" kérdés minden nap megvolt. A bevásárlas annyiból állt neki, hogy segített hazacipelni a kosarat. A saját pénzét elverte ki tudja mire, hó végére nem maradt soha. Tőlem pont azt várta el, amit az anyukájától is, nyilván extrákkal. Ha intéznie kellett valamit, ahhoz mindig kért segítséget. Gyerekként élt, soha nem próbált egyedül boldogulni. Nem volt hosszútávú kapcsolat.

Biztos nem mindenki ilyen, mint ő, aki még a szüleivel él felnőttként is, de nekem ez nem volt egy kellemes tapasztalat.

ápr. 18. 11:32
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem normális egy bizonyos szinten!

Persze a mai ingatlanárak és albérletárak mellett nem egyszerű! De ez sem indok egy bizonyos "talpraállási" idő elteltével!

ápr. 18. 11:37
 7/16 anonim ***** válasza:
69%

#5 van egy olyan réteg, akit te írtál, viszint van egy másik, aki azért él a szüleivel, mert épp nem tud elköltözni, vagy közel van a munkahely, gyűjt otthon saját lakásra.

Utóbbiból ismerek egyet, férfi, otthon lakik, félretesz pénzt, mindent maga áll, ő főz, van hogy a szüleinek is bevásárol és főz nekik. A házat a családtagok takar9tják, ő is kiveszi a részét. Otthon lakik, de nagyon felelősségteljes ember, tisztelem őt.

Szóval több fajtája van a "mama hotelnek" :)

ápr. 18. 11:38
 8/16 anonim ***** válasza:
62%
Azért vicces amikor olyan felnőtt emberek használják a kifejezést akik a nagymaminál fészkeltek le!🤔🤨😀
ápr. 18. 11:39
 9/16 anonim ***** válasza:

Hasonlo, mint a pasihotel.

40F truecel

ápr. 18. 11:45
 10/16 anonim válasza:
11%
A nők használják a férfiakra akiket meg akarnak bántani valamiért.
ápr. 18. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!