Hogy ejtik az angol "together" szót? Az ipa leírása təˈɡɛðə, de én mindig ü hangot hallok ə helyett.
Figyelt kérdés
Ezen a linken megtudjátok nézni youtube videókban, hogy ejtik és ti hogy halljátok:
Arra gondoltam, hogy ü hangot ejtenek, csak nincs rá külön betűjük és ezért nem jelölik másként.
tegnapelőtt 11:47
11/14 A kérdező kommentje:
tegnapelőtt 13:55
12/14 anonim válasza:
11: Ez pontosan így van. Remek megfigyelő vagy!
13/14 anonim válasza:
14/14 anonim válasza:
(nincs ekezetem, ha u-t irok, kepzeld fele a ket pontot)
Szia, nem ejtik u-nek, mert a magyar u ajakkerekiteses, ez nem. Ez a hangsulytalan [forditott e] nincs a magyarban, es annak halljuk, amihez abban a szoban a kiejtese a magyarhoz a legkozelebb all.
8-as, szerintem nem a g miatt, mert a "to me" eseteben is u-nek hallhatjak a magyarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!