Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy ejtik az angol "together"...

Hogy ejtik az angol "together" szót? Az ipa leírása təˈɡɛðə, de én mindig ü hangot hallok ə helyett.

Figyelt kérdés

Ezen a linken megtudjátok nézni youtube videókban, hogy ejtik és ti hogy halljátok:

[link]

Arra gondoltam, hogy ü hangot ejtenek, csak nincs rá külön betűjük és ezért nem jelölik másként.

tegnapelőtt 11:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

#8as köszönom. Megtaláltam, hogy a törökben van mind a két hang és az angolok nem a magyar ü-t, hanem inkább az ı-t ([ɯ]) mondják.

[link]

[link]

tegnapelőtt 13:55
 12/14 anonim ***** válasza:
11: Ez pontosan így van. Remek megfigyelő vagy!
tegnapelőtt 15:22
 13/14 anonim válasza:

[link]

egyes dialektusukban fordul elő, pl. cockney, scouse, estuary...

tegnapelőtt 17:00
 14/14 anonim ***** válasza:

(nincs ekezetem, ha u-t irok, kepzeld fele a ket pontot)

Szia, nem ejtik u-nek, mert a magyar u ajakkerekiteses, ez nem. Ez a hangsulytalan [forditott e] nincs a magyarban, es annak halljuk, amihez abban a szoban a kiejtese a magyarhoz a legkozelebb all.

8-as, szerintem nem a g miatt, mert a "to me" eseteben is u-nek hallhatjak a magyarok.

tegnapelőtt 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!