Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Szótanulás két idegen nyelven...

Szótanulás két idegen nyelven egyszerre? Jó ötlet?

Figyelt kérdés

Angol után németet és olaszt tanulok.

Németen B1 szinten vagyok olaszból A1 (nemrég kezdtem).

Eddig különválasztva tanultam őket (1-1nap felváltva), viszont arra gondoltam, hogy egy szószedetet kezdenék el készíteni ahol ott lenne az adott szó németül és olaszul is.

Ez jó ötlet, hasznos, vagy csak bekavarna?

okt. 29. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
Probaltam mar igy tanulni nyelvet, egeszen addig mukodik amig csak szavakat tanulsz de a mondatalkotas szerintem nehezebb lesz, ott pl bekavarhat.
okt. 29. 21:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem egyelöre csak megzavarna, ha a kettöt megpróbálnád összekapcsolni. Ez akkor müködhetne, ha mindkettöböl megalább B2-es szinten vagy afölött vagy, de akkor sincs igazán értelme.
okt. 29. 21:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

meg nem probaltam, de osztonbol (mint nyelvtanulo es nyelvtanar): a szavak felidezese lenne nehez, ha egyszerre tanulod mindket megfelelojet

ossze fogja kapcsolni az agyad az olasz szavakat a nemettel, es nem fogja mindig automatikusan tudni, melyik melyik

ezert jobb a szavakat inkabb szovegkornyezetben tanulni, pl. peldamondatokkal begyakorolva

egyebkent nem mindig van 1:1 megfeleloje a szavaknak ket nyelven, ez minel magasabb szinten beszelsz, annal inkabb problemat jelentene

okt. 29. 23:16
 4/7 anonim ***** válasza:
Én szeretem így csinálni. Németbôl és angolból már felsôfokúm van (C1 mindkettôbôl), olaszból most készülök a B2 középfokúra. Rendszerint mind3 nyelven kiírok szavakat a szótárfüzetbe. Legfontosabb szerintem a nyelvtanulásnál, hogy élvezd, és mindennap foglalkozz minden tanult nyelvvel változatosan. Szóval én támogatom;)
okt. 30. 08:36
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Gimiben ez mindennapos volt, hiszen angolból és németből is fel kellett készülni majdnem minden nap. Általában nem kavartak be egymásnak, de nyilván megesik, ha az ember egynél több nyelvet beszél, hogy összekeveredik ez-az.

Viszont külön szótárfüzetet javaslok. Az egyszerre két nyelven megadott szavak az ilyen Tesz-Vesz Város szinten elmennek, de később nehezebb úgy bármit megjegyezni, túl sok információ egyszerre. Ráadásul az olasz és a német nyelvtan és úgy általában a nyelv működése nagyon különbözik. Ez akkor működhet, ha az alapod a német, tehát egy német-olasz szótárt építesz fel magadnak. A magyar-német-olasz az túl sok különböző nyelv egyszerre. Én most kezdtem az olaszt (appon, nem komolyan, nem vizsgázni akarok belőle, hanem megérteni és alap szinten beszélni), angol-olasz felállásban, nem keverek bele több nyelvet, csak ezen a kettőn írom a jegyzeteimet.

okt. 30. 11:42
 6/7 Mansour ***** válasza:
52%
Szerintem a szómagolás eleve nem jó módszer, a szavakat szövegkörnyezetben, a szavakat példamondatokban, összefüggő szövegekben kell megjegyezni. De lehet, hogy valakinek ettől függetlenül bejön ez a szószedetes dolog. Ha úgy érzed, hogy így könnyebben tanulsz szavakat, akkor csináld. És akkor már miért ne lehetne a két nyelvet összekötni. Akár még segíthet is a megjegyzésben. Nem hiszem, hogy emiatt kevernéd a kettőt. A német és az olasz szavak annyira különbözőek, hogy tuti nem fogsz véletlenül olasz szót tenni egy német mondatba.
okt. 31. 08:56
 7/7 anonim ***** válasza:
Inkább csak az azonos jellegű szavaknál (elöljáró szavak, segédigék) érdemes párhuzamosan tanulni, de azokat is inkább csak rokon nyelveknél.
okt. 31. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!