Én is az az ember vagyok a sok közül, aki megszámlálhatatlanszor kezdi újra és újra az angol nyelv tanulását, mert nem találom azt a tanulási módszert, ami esetlegesen megkönnyíti az nyelv tanulását. Lehet egy kérdésem?
Én is az az ember vagyok a sok közül, aki megszámlálhatatlanszor kezdi újra és újra az angol nyelv tanulását, mert nem találom azt a tanulási módszert, ami esetlegesen megkönnyíti az nyelv tanulását. Lehet egy kérdésem?
Azokhoz szólnék, akik már közép vagy felső szinten tudják az angolt. Ti hogyan/minek a segítségével tanultátok meg az angol nyelvet? (Esetleg milyen tankönyvből/online vagy más tanulási formákban sajátítottátok el a nyelvet?)
Kezdetben angol nyelven magyar felirattal, később angol nyelven angol felirattal, majd simán angolul felirat nélkül néztem sorozatokat éveken keresztül. Nyilván ennek nagy része szórakozásból történt, majd mikor angolul angol felirattal néztem akkor tudatosan figyeltem a kiejtésre, és a feliratra, nagy támasz volt mikor pl nem értettem egy szót.
Hobbiból olyan A2-es sziten nekiálltam cikkeket, képregényeket és feliratokat fordítani, természetesen borzadály volt amit csináltam, de nagyon hasznos dolognak tartom.
Ehhez jött egy zseniálisan következetes tanár, aki kivert belőlem heti 120-150 szót.
Nekiálltam külön dialektusokat felismerni, mivel a hallásutáni a gyengém volt és féltem, hogy érettségin mondjuk egy geordiet kapok vagy valami. Így youtube-on, sorozatokon keresztül hallgattam, nyelvjárásokat mint liverpooli, brummie, cockney, geordie, aussie, posh és hasonlók. (Egyébként ezt nem ajánlom, mert mostanra habár mindent felismerem és megértem, egy mondaton belül indirekt módon eltérő akcentussal ejtek ki szavakat, ami azért elég hülyén hangzik.
Egyébként tinédzsereknek szánt könyveket ajánlok, kezdetben szinte semmit sem értettem, de idővel az agy rá áll és nekiáll kikövetkezteni a dolgokat, és habár nem pontos jelentésük szerint od meg a szavakat mégis nagy segítség. (Bár én pont emiatt a mai napig keverem a basint és a sink-et, legalábbis előtte végig kell gondolnom, hogy biztos jót mondok-e, de ez is kiküszöbölhető, ha időnként a gyakran előforduló szavakat megtanulod.)
Meglátásom szerint egy nyelvet csak egyféleképpen lehet megtanulni, ha használod. Folyamatosan olvass, fordíts szöveget híreket vagy ami érdekel. Illetve nézzél angolul filmeket vagy bármit, de fontos hogy olyan legyen ami leköti a figyelmed és érdekel.
A grammatikuska a kevésbé érdekes része ott sajnos le kell ülni és tanulgatni, de állítom hogyha kellő mennyiségben foglalkozol angol szövegeket akkor azt is meg lehet úszni rá lehet hangolódni.
Én iskolában tanultam az angolt. Sok kárt nem sikerült tenni bennem. Jártam tanfolyamokra. Szinte nulla eredmény.
Amikor elkezdtem dolgozni, szembesültem vele, hogy vagy angolul olvasom a szakirodalmat, vagy csak nagyon elavultakat találok (sok fontos témában azt sem). Elkezdtem kibetűzni, kiszótárazni a szövegeket. Valami mindig megragadt. Néha külföldiekkel kellett beszélni, néha írni is valamit.
Évek alatt eljutottam egy stabil nyelvtudáshoz.
Az orosszal az volt a történet, hogy jártam órákra. Szintén eredmény nélkül. Egyszer volt lehetőségem a Szovjetunióba menni szakmai gyakorlatra. Egy hónap után nem volt gond megszólalni vagy elolvasni valamit. A történelem úgy hozta, hogy ez a tudás (mire megszereztem) elavult, hiszen már az orosz nem egy használt nyelv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!