Felnőttként meglehet tanulni egy idegen nyelvet, ha igen hogyan?
Elkezdtem németül tanulni, mert később szükségem lehet rá, viszont a nyelvtani szabályok érthetőek és átláthatóak, de a szótanulás, főleg a névelők nehezen mennek, 1-2 nap után nem igazán emlékszem rájuk.
Hogyan, milyen módszerrel lehet eredményesen tanulni felnőttként, tudtok segíteni? (Egyáltalán lehetséges?)
Én is németet tanulok. Én a névelőket úgy szoktam megtanulni, hogy kiszótárazom a szót ( névelővel, többesszámmal együtt) és a névelőjének megfelelő kiemelővel húzom ki a szót is, és a magyar fordítását is.
Pl. die Tomate,- n, és kihúzom pirossal. Vagy esetleg az is segíthet, ha találsz hozzá ,,kapaszkodót". Pl. a paradicsom piros, tehát nőnemű. Nálam bevált ez a módszer.
Sok sikert, jó tanulást!:)
Igen meg lehet. (Felnőttként kezdtem spanyolt tanulni és elvégeztem a spanyol szakot.)
Némethez nem értek, de a legfontosabb dolog az ismétlés. Sokszor kell látnia/hallania az embernek az adott szót/kifejezést, hogy az rögzüljön. Ez nem csak azt jelenti, hogy nézed egy lapon leírva és ismétled, hanem azt is ha anyanyelvi beszélőktől hallod és használod is.
vannak szabályok arra, h. mikor melyik névelő kell, tehát nem ész nélkül kell ezt bemagolni, hanem a szabályokat alkalmazni.
pl. das Mädchen (a lány)
miért das-os, ha nőnemű? ezt szokták kérdezni a nyelvtanulók, és ebből a kérdésből is kiderül, hogy nem tudják a vonatkozó szabályt.
azért, mert a -chen végű szavak das-osak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!