Idegen nyelv tanulása felnőttként?
30 felett vagyok, és bár volt középfokúm, pár éve határoztam el, hogy megtanulok felsőfokon.
Végül akkor kezdtem igazán fejlődni, mikor elkezdtem az ismeretlen szavakat kötni vmihez (már ismert hasonló hangzású szóhoz, szinonimához, vagy etimológiai párjához: abrupt - interrupt stb), így már jobban eszembe jutottak a szavak.
aztán dalszövegekből kiírtam részleteket, teljes mondatos mémeket stb.
egy ideje meg folyton "beszélek magamban", elképzelem, hogy ha megállítani egy turista, hogyan igazítanám útba stb.
Szerintem erre két módszer lehet: a kitartás és a nyelvhasználat.
Párom például sose járt tanárhoz, nem tudja a nyelvtant, nem magol szavakat se, mint én, de velem ellentétben mégis mindent megért, amit angolul olvas, ami nem azt kiguglizza és jót röhög azon, hogy én meg évtizedek óta nem vagyok sokkal előrébb, de az az igazság, hogy én már meg is utáltam az idegen nyelvet a sok kudarc miatt.
Szóval családi tapasztalatom alapján nem tanulni kell a nyelvet, hanem használni !!
2es vagyok.
azért vicces, h engem pontoztok, mert kérdező nagy eséllyel pont azért nm haladt, mert a hozzátok hasonlók semmit nem érő közhelyes tanácsait fogadta meg eddig.
az meg rohadtul érdekelne, mennyire is tudtok ti angolul, a "páram mindent megért", az nem angoltudás.
7:
nem minden dalszöveg van tele szlenggel.
szóval akkor leírnád, hogy mennyire beszélsz angolul, fordítottál-e már szakszöveget a munkahelyeden, tárgyaláson használtad-e a nyelvet?
8: ne haragudj, de a kérdező szempontjából a kérdésed irreleváns!
Személyes sértettség helyett akkor inkább kezdd el korrepetálni a kérdezőt vagy beszélgess vele angolul, ha ilyen ász vagy, mert az hasznosabb lenne....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!