Miért mondják, hogy a finn hasonlít a nyelvünkre, míg a török nem?
Figyelt kérdés
Egyiket sem értjük meg de a török tele van olyan magánhangzó kakál mint a magyar és nincs olyan idegen a fül ék mint egy indoeuropai nyelv.okt. 24. 20:01
1/15 anonim válasza:
Jobban hangzik egy finn nyelvrokonság, mint egy török.
2/15 anonim válasza:
Nekem a finnben is vannak olyan szavak, amik emlékeztetnek a magyarra. De a törökre nem mondanám.
3/15 anonim válasza:
Hangzásra szerintem közelebb áll a török -Ankarábam többször hittem, hogy magyarok beszélnek körülöttem.
Helsinkiben nem volt ilyen érzésem.
4/15 anonim válasza:
Durva belemagyarázás. Soha semmi közünk nem volt a finnekhez
5/15 A kérdező kommentje:
Szerintem sokkal jobban hangzik a török rokonság mint a finn... A törökök amugyis nagy hódító nemzet voltak mint a magyarok.
okt. 24. 20:35
6/15 anonim válasza:
A török nyelvvel amúgy sem rokon a magyar, csak pár szót vettünk vagy vettek át
7/15 anonim válasza:
Ki mondja, hogy a finn hasonlít a magyarra? Konkrétan senki! Ennek semmi köze a nyelvrokonsághoz! A genetikai rokonsághoz meg aztán végképp! Annyi hasonlóság mindenképp van hangzásban, hogy ott is az első szótag hangsúlyos, ami meglehetősen karakteres, és valószínűleg a hangok előfordulási aránya is közel áll.
8/15 anonim válasza:
SENKI nem mondja, hogy a finn hasonlít a magyar nyelvre.
SENKI nem állítja, hogy a magyarok és finnek között genetikai rokonság van.
AMIRÖL szó van, az annyi, hogy a magyar nyelv (nem a nép) a finn-ugor nyelvcsaládba tartozik, ami viszont nyelvészetileg bizonyított.
9/15 anonim válasza:
Ki mondja?
Nyelvrokonság van. A két nyelv között nincs nagy hasonlóság hangzásra, hiszen már nagyon rég elváltak a közös alapnyelvből. Ellenben vannak rendszeres hangmegfelelések. Ilyet találsz törökben?
10/15 anonim válasza:
A finn tele van olyan magánhangzókkal, mint a magyar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!