Aki nem tud angolul, az hogy boldogul a mindennapi életben?
Egyedül 3-as értette, hogy mire gondolok, elnézést, ha nem voltam világos.
Persze, hogy lehet boldogulni, de rengetegszer vagyok olyan helyzetben, ahol angol nélkül bajban lennék.
Tipikusan ilyen hely Budapesten a vendéglátás, ahol sok információ angolul van kiírva, magyarul nem, sőt, nem egyszer előfordult, hogy a személyzet sem tudott magyarul.
Hasonlóan gyakori példa a csomagolás, rengeteg terméken alig lehet észrevenni a magyar feliratot, ha van egyáltalán. Elvileg kötelező, de nem mindig van így.
Nem panaszkodni akarok vagy kritizálni, csak érdekel, hogy aki egyáltalán nem tud angolul, az hogy boldogul ezzel a helyzettel, mert engem baromira frusztrálna.
8
A #3 butaságot írt, de látom téged nem zavart. Kártyás/online fizetés lehetősége minden üzletben kötelező Magyarországon.
Amelyik étteremben meg nem beszélnek magyarul, azt nem magyarok számára üzemeltetik.
#9 Pl. a Bp. 5. Erzsébet téri Fröccsteraszon láttam kiírva néhány éve, csak angolul, hogy csak kp. lehet fizetni. Azóta ez változhatott.
Ha egy éttermet "nem magyarok számára üzemeltetik", az azt jelenti, hogy magyar állampolgárként/anyanyelvűként tilos bemennem, vagy csak azt, hogy nem szeretnék, ha ott rontanám a levegőt?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!