Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Aki nem tud angolul, az hogy...

Gál Gábor 2024 kérdése:

Aki nem tud angolul, az hogy boldogul a mindennapi életben?

Figyelt kérdés
Sokszor sokminden csak angolul van, hiába vagyunk Magyarországon.
okt. 19. 08:19
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
86%
Sok minden meg nem angolul van, és sok embernek elég annyi az életében.
okt. 19. 09:05
 2/34 anonim ***** válasza:
85%
Magyarországon teljesen jól el lehet boldogulni magyarul. Az egy dolog, hogy mivel én értek angolul, sokszor angol nyelvű forrásokból tájékozódom, meg megnézek szinkron nélküli filmeket, de ezek egyike sem szükséges az életbenmaradásomhoz.
okt. 19. 10:11
 3/34 anonim ***** válasza:
10%
Van olyan vendéglátóhely, ahol csak angolul írták ki, hogy nem lehet kártyával fizetni. Mi van akkor, ha ott megrendelek valamit, amit nekem készítenek el, ne tartható el, és amikor elkészült, közlöm, hogy kártyával fizetek, nincs nálam kápé?
okt. 19. 10:28
 4/34 anonim ***** válasza:
68%
#3: akkor fizetsz átutalással.
okt. 19. 10:42
 5/34 anonim ***** válasza:
78%
Ha nem olyan a munkád, amihez feltétlenül szükséged van rá, ha nem utazol sokat, stb., akkor Magyarországon teljesen ellehet lenni angol nélkül is.
okt. 19. 12:19
 6/34 anonim ***** válasza:
63%
Azért ez nem evidens. A fiatalabb generációk már talán fele, akár többsége beszél angolul, de 30-40 felett szerintem az ország negyede sem. (Ez persze csak az én véleményem nem biztos, hogy így van.) Másrészt a szleng meg a közösségi média, tv által mindenki tud már alap szavakat. Alapból több tucat országban el lehet boldogulni pár angol szóval, akkor nehogy már az adott ország anyanyelvén ne lehessen.
okt. 19. 12:30
 7/34 anonim ***** válasza:
84%
Mókás lenne, ha Magyarországon nem lehetne angol nyelv nélkül boldogulni
okt. 19. 12:44
 8/34 A kérdező kommentje:

Egyedül 3-as értette, hogy mire gondolok, elnézést, ha nem voltam világos.

Persze, hogy lehet boldogulni, de rengetegszer vagyok olyan helyzetben, ahol angol nélkül bajban lennék.

Tipikusan ilyen hely Budapesten a vendéglátás, ahol sok információ angolul van kiírva, magyarul nem, sőt, nem egyszer előfordult, hogy a személyzet sem tudott magyarul.

Hasonlóan gyakori példa a csomagolás, rengeteg terméken alig lehet észrevenni a magyar feliratot, ha van egyáltalán. Elvileg kötelező, de nem mindig van így.

Nem panaszkodni akarok vagy kritizálni, csak érdekel, hogy aki egyáltalán nem tud angolul, az hogy boldogul ezzel a helyzettel, mert engem baromira frusztrálna.

okt. 19. 12:58
 9/34 anonim ***** válasza:
85%

8

A #3 butaságot írt, de látom téged nem zavart. Kártyás/online fizetés lehetősége minden üzletben kötelező Magyarországon.

Amelyik étteremben meg nem beszélnek magyarul, azt nem magyarok számára üzemeltetik.

okt. 19. 13:05
 10/34 anonim ***** válasza:
33%

#9 Pl. a Bp. 5. Erzsébet téri Fröccsteraszon láttam kiírva néhány éve, csak angolul, hogy csak kp. lehet fizetni. Azóta ez változhatott.

Ha egy éttermet "nem magyarok számára üzemeltetik", az azt jelenti, hogy magyar állampolgárként/anyanyelvűként tilos bemennem, vagy csak azt, hogy nem szeretnék, ha ott rontanám a levegőt?

okt. 19. 14:24
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!