Nem kellene a W betűt duplavének ejteni?
Adott példádat "magyarosan" ejtjük, egyébként angolból jön, nem németből.
Modhatsz viéjdzsau-t (nagyjából) is, csak nem biztos, hogy érteni fogják.
#1 A "w" betű kiejtésére írtam, hogy a németből jön (lásd VW - fauvé). Tudom, hogy a WHO a World Health Organization, kiejtve nem viéjdzsau, pont mert nem v hanem w van az elején, hanem elvileg kb. dábljúéjcsóu, vagy legyen akkor dábljúéjdzsau.
#2 Igen, pontosan így. Szokatlan, hosszú, de ez a helyes. Továbbá pl. a www sem vévévé, hanem duplavéduplavéduplavé. Angolul is ilyen hosszú.
Elöször is, a W ebben az esetben NEM a németböl jön, hanem az ANGOLBÓL!
(A németben is van "W", de az teljesen más téma)
Másodszor a hang kiejtése mindig fonetikus, a W-t soha sehol nem ejtik "duplavé"nek, hanem a németben "V"-nek, az angolban "W"-nek, aki valahol az "U" és a "V" között van.
Egyébként fogalmad sincs a dologról, csak hülyeség az egész, amit írsz!
Angolban eleve nem mondanak soha olyant, hogy "duplavé", másrészt még véleteln sem NÉMET kiejtés szerint próbálnak valamit mondani.
Ha már ilyen mélyre süllyedtünk, megpróbálom általános iskolás szinten. A W betű KIEJTÉSE jön a németből ("vé"), nem a WHO rövidítésből, ami nyilván nem német, csak példának hoztam fel. A W betű kiejtése angolul dupla u (double u azaz kb. dábljú). Az teljesen más téma, hogy a szavakban (pl. word, win, what) hogy ejtik ki. Meg lehet hallgatni:
Érdekes, amit írsz, és szerintem jogos is. Ha valaki nem ismeri a szervezetet (és ne magatokból induljatok ki, higgyétek el, sokan lehetnek olyanok), véháót hallva szerintem VHO-nak írná.
www - nekem tetszik a 'tripla dupla vé' megoldás (egyszer hallottam valahol, nem tudom, használják-e egyébként így)
Kedves #7., igazad van, én sem hallottam még soha tőlük, hogy "duplavé", inkább csak olyat, hogy (kb.) dabljú-éjcs-ou vagy pl. hiába német kocsi, angolul akkor is bí-em-dabljú. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!