Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolban mi a különbség a...

Angolban mi a különbség a Foot és a Leg között?

Figyelt kérdés
Azonkívül hogy mindkettő lábat jelent.
júl. 16. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:
93%
lábfej, láb
júl. 16. 21:47
 2/5 anonim ***** válasza:
83%
Teljesen mást jelent a két szó, ha beírod egy fordítóprogramba még a jelentése is kiderül.
júl. 16. 21:51
 3/5 anonim ***** válasza:
67%

yandex: láb - láb

google: láb (további fordítások: lábfej; megfejel) - láb (további fordítások: lábfej; lábazat)

és a sokat dicsért (egyébkén jogosan) deepl: láb - láb

még a szótárak is (sztaki, dictzone, glosbe) lábat hoznak mindkettőre első helyen, és csak másodiknak írják a lábfej - lábszár jelentést, és egyedül a mindent egymás mellé soroló (gondolok itt arra, hogy a többiek szépen egymás alá elkülönítik) topszótár írja, hogy: láb, lábfej -- láb, lábszár.

Elnézést a talán felesleges hozzászólásért, hiszen természetesen egyesnek, kettesnek is igaza van, én is zöld pipát nyomtam nekik (esetleg a fordítóprogramot szótárra módosítanám), s csak kíváncsiságból írtam be az általam kedvelt fordítóprogramokba a két szót, és annyira meglepett az eredmény, hogy gondoltam, megosztom veletek.

Ja, és el ne feledjem, szép dolog a lábszár, de a mindennapokban természetesen a "leg" kimondásakor simán a lábra gondolunk. :)

júl. 17. 05:33
 4/5 anonim ***** válasza:
júl. 17. 05:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Foot a lábnak a boka alatti része, leg pedig a boka feletti (lábszár).
júl. 18. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!