Mi az a primo?

Figyelt kérdés
júl. 6. 17:27
 1/9 anonim ***** válasza:
57%
elsö
júl. 6. 17:32
 2/9 anonim ***** válasza:
17%
Milyen nyelven? Milyen kontextusban?
júl. 6. 17:52
 3/9 anonim ***** válasza:
júl. 6. 18:35
 4/9 anonim ***** válasza:
23%
júl. 6. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
A legjobb, elsô osztályú, tökéletes, kiváló, stb.
júl. 7. 02:05
 6/9 anonim ***** válasza:
52%
Magyar fejlesztésű és gyártású iskolaszámítógép a 80-as évek második felében. Jól kifejezte az akkor magyar korszellemet, sőt, ahhoz mérten kifejezetten szellemes és egyedi volt. A Sinclair gépek, Spectrumosok számára plusz meglepetés lehetett, hogy Z88-as pocesszor-klón volt benne, és műszakilag szinte kimaxolta a kis lehetőségekből a maximumot kihozni próbáló barkácsolós szellemet. A processzor az NDK-ból jött, az alaplapot pedig téesz-ben kézzel lemezollóval vágták bele.
júl. 7. 16:32
 7/9 anonim ***** válasza:
#6 Nem hiszem, hogy sokan pénzt adtak volna érte, legfeljebb pár iskola. Ennél még szerintem egy 16k-s Spectrum is jobb volt. Kereskedelemben mondjuk egyiket sem láttam.
júl. 8. 14:37
 8/9 anonim ***** válasza:
Sajnos lecsúsztam a kiárusításról 1986-ban, amikor ezer forintért árulták ki. Még szerettem volna egy kis ZX81-et. Apám aztán 48K Spectrumot vett nekem Nyugat-Berlinben. Később a humán szakok felé fordult érdeklődésem, majd még később a tiszta matek felé. Ma Haskell meg funkcionális nyelvek programozásával foglalkozom, és hobbiból meg természeti népek jellegzetesen bonyolult, vad nyelveivel (eszkimóké, csukcsoké, ilyen poliszintetikus, nehéz, már-már algebrai nyelvek) Hát nagyjából ez nőtt ki a Primó-s korszakomból.
júl. 8. 16:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Hát ezer Ft akkor sem volt túl sok pénz, legalábbis egy használható gép árához képest. Én sajnos nem vittem ilyen sokra, szintén 48K-s Spectrummal a hátam mögött. A ZX81 billentyűzete egyébként állítólag borzalmas volt, minimum minden lenyomás előtt le kellett rá nézni, aztán vissza a tévére.
júl. 8. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!