Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez a mondat angolul?

Hogy van ez a mondat angolul?

Figyelt kérdés

My grandfather ... (smoke) for 15 years, and then he... (give) it up.

A zárójelben lévő igéket kell beírni a ... helyére, presen perfectben vagy past simple-ben.

2010. okt. 30. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy jó, én így írnám:My grandfather smoked for 15 years,and then he gave up.
2010. okt. 30. 14:53
 2/5 anonim ***** válasza:

had smoken és gave.

azért had smoken, mert ez egy múltbeli cselekvés előtt történt. tehát előbb cigizett, aztán utána leszokott, de mind2 a múltban volt. és ha present perfectben írnád, akkor az egy le nem zárult cselekvés lenne, az ide szerintem nem jó. ha azt írod, hogy my grandfather has smoken (ugye pres.perf.) for 15 years, az azt jelenti, hogy 15 éve cigizik, és még mindig. de ez ide nem jó, mert ott van utána, hogy már leszokott.

2010. okt. 31. 20:07
 3/5 A kérdező kommentje:
A feladatban az volt, hogy present perfect vagy past simple. Pas perfect-et nem lehet beírni.
2010. nov. 1. 09:00
 4/5 anonim válasza:

ugy lenne hogy : My grandfather smoked for 15 years, and then he give it up.

Nem ?

2010. nov. 5. 22:33
 5/5 anonim ***** válasza:
Kérdező, végül is kiderült, hogy mi a megoldás, mert érdekelne, hogy én tudom-e rosszul, vagy sem :D
2010. nov. 6. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!