Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudnám fejleszteni a...

Hogyan tudnám fejleszteni a kiejtésem angolból?

Figyelt kérdés
2010. okt. 15. 22:42
 1/8 anonim ***** válasza:

angol filmeket nézz.

keress rá google, aki sok angol filmet néz javul az angul kiejtése.

2010. okt. 15. 22:44
 2/8 anonim ***** válasza:

A YouTube-on szerintem sok videó van, amiben angol kiejtést tanítanak. Szerintem keress rá ilyenre. Pl.: english pronunciation, british accent, american accent - attól függ, melyiket szeretnéd megtanulni...

Utánozd a videóban hallottakat, akár fel is veheted magadnak és lejátszhatod, így ellenőrizni tudod, hogy mennyire hasonlít az eredetire. Utána ugyanezt hosszabb szövegekkel is megcsinálhatod, amiket felolvasol. Vagy mondj monológokat, hogy használd is a nyelvet.

2010. okt. 15. 23:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Ja igen, még annyit, hogy nemcsak a szavak kiejtését fontos megtanulni angolból, hanem a szótagok hangsúlyozását, a mondathangsúlyt és a prozódiát (hanglejtés) is. Ezeknek néha jelentésmegkülönböztető szerepe van, illetve eltér a magyarétól. Ahhoz, hogy ,,angolosan" hangozzon a beszéded, ezekre is ügyelni kell. Ehhez érdemes minél több autentikus szöveget hallgatni.
2010. okt. 15. 23:08
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.. és ha angolul néznék filmet angol felirattal? Valaki azt mondja, hogy felesleges de valaki azt, hogy hasznos. Szerintetek?
2010. okt. 16. 11:48
 5/8 anonim ***** válasza:

az Angol film felirattal is hatásos,de az is ha olvasol egy regényt vagy bármit,az se baj ha nem mindent értesz belőle.

Youtube-on még ajánlom:Dave Sconda English pronunciation,ebből sokat lehet tanulni.

http://www.youtube.com/watch?v=Ag4qoNzEH4w

2010. okt. 16. 13:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Sok angol film, angol zene....és khmm,lehet, h ez kicsit gáz, de én volt, h magamba beszéltem angolul, nem,nem azért, mert dilis vagyok, de sztem segített a kiejtés gyakorlásában ;) hahaha

Persze egyedül, otthon, nem az utcán :DDD

2010. okt. 17. 02:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Nézz angol nyelvű filmet, levelezz angolul, és beszélj egy olyannal aki tud veled ezen a nyelven kommunikálni.
2010. okt. 17. 12:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Tévézés, filmnézés angolul (zenékben néha furcsán ejtenek), utánozd őket. Lehet úgy is, hogy megtanulod az IPA ábécé kiejtési jeleit és a szótárban megnézed a kiejtést MIDEN szónál, többször visszamondva őket, így könnyebben meg fogod jegyezni nem csak a kiejtést, hanem magukat a szavakat is. Sok ingyenes, netes szótár van, ahol ott vannak a szavak kiejtése kiejtési jelekkel és hangminta formájában is.

Leginkább a [link] -ot tudom ajánlani.

2012. okt. 30. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!