Angol beszédfejlesztés, otthon egyedűl! Te mit csinálnál, ha a nyelvtani részt már nagyon tudod és a szavak is többnyire ismered, de valahogy a beszélgetés nem éppen zökkenőmentes?! Szóval mivel lehet fejleszteni magad e téren? Várom ötleteiteket!
Hasonló helyzetben vagyok én is, és úgy szoktam, hogy
elkezdek beszélni valamiről magamnak angolul.
Meséld el magadnak angolul, hogy mivel töltötted a napot, mi volt a legjobb a napodban. Hogy érzed magad?
Reggelente mondd el, hogy mit fogsz csinálni ma.
Fogd a mai újságot, olvass el egy cikket, majd utána, a mellékelt alapján mondd el, hogy mi történik a képen, angolul.
Ha már választások, akkor mondd el magadnak meggyőzően azt, hogy miért arra a pártra szavazol, akire fogsz:)
Ilyesmikben gondolkodj.
Valóban, egyedül nem fog menni. Kell egy társ, ha lehet anyanyelvű, akivel gyakorolsz. Nekem könnyű dolgom volt, mert mindig jött egy kanadai kliens a melóba, akivel 1-2 órákat eldumálgattam, és így sokat tanultam.
Otthon, egyedül csak magadban beszélhetsz, de az teljesen más, mint egy normális beszélgetés anyanyelvű partnerrel. A legjobb az, ha anyanyelvű közösséget találsz, akikkel tudtok beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!