Mi értelme az angol tanulásnak ,ha külföldre mész ?
Nagyon sok országban jártam már tbk.. szlovén, cseh,macedón ,ausztia ,francia életem során úgy hozta a sors ,hogy egyszerűen nem tudom magam megértetni jópár helyen .
Ha elkezdek angolul beszélni akkor jön a duma úgy kb a 40.korosztály fölöttiektől de néha a fiatalabbaktól is, hogy fiatalember! Nemértem beszéljen az ország nyelvén! Ezt kb 30 szor kaptam vissza .
Akkor mi értelme ennek az egésznek?
Angolul kb B2 es szinten beszélek ahol értik ott nem gond.
Talán hollandia volt az a hely ahol többnyire értik az angolt meg svédország.
Vannak olyan helyzetek is ,hogy ugye szlovákul beszélek kicsit nehézkesen de beszélek és pl itt ebben a 7szen..éges országban sok cseh dolgozik ( akár irodai munka vagy sima gyárban is ) akik a szlovákot nem tanulják meg csak csehül beszélnek
És pl ha csörög a telefon valami hivatalból pl bank vagy vlmi biztosítassal kapcsolatban akarnak tőlem valamit elkezd csehül csámcsogni ,akkor mondom neki hogy szlovákul tetszik beszélni ? Válaszolja csehül hogy sajnos nem , és akkor mondom angolul? Sajnos úgy sem ...ennyit erről ..és akkor már mérgemben beszélek neki magyarul erre lerakják a telefont azzal a szöveggel hogy majd küldünk emailt ,vagy visszahívja önt egy kolégám aki szlovák 😀 perdze az is cseh.
Ennyit erről.
Ha csak egy idegen nyelvet tanulsz meg és az az angol, akkor jóval nagyobb az esélyed, hogy bárhol a világon megérteted magad, mintha más nyelvet tanulnál. Ez se garantálja persze, hogy mindenkivel tudsz beszélni, de az esélyeidet jelentősen megnöveli. Szóval az "esély" a kulcszsó.
Ha viszont eldöntötted, hogy letelepedsz valahol, akkor már érdemesebb a helyi nyelvet megtanulnod.
Nem angol tanulás, hanem angoltanulás.
Oké, szabad a gazda, mit javasolsz helyette? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!