Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angollal párhuzamosan melyik...

Hosszúhajú kérdése:

Angollal párhuzamosan melyik a legkönnyebben tanulható nyelv?

Figyelt kérdés
amikor az angol mellett elkezdtem más nyelvet, minél többet tudtam egyikből, annál többet felejtettem másikból - valószínűleg pszichés alapon, mert állandaón azon görcsöltem nehogy valami szabályt keverjek... most már alig merek belekezdeni újba az angol mellett. melyiket ajánlanátok, milyen párhuzamos tapasztalatotok van? és miért?

2023. júl. 14. 21:50
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
10. ez még működhet is. csak aza baj, hogy a többi válaszoló által felsorolt összes nyelvhez több kedvem van és szimpatikusabb mint az orosz vagy a kínai.
2023. júl. 15. 15:53
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

A japán is szóba jöhet ilyen alapon. Vagy a koreai. Az arab, a bolgár, a héber, meg még egy halom.

De az is lehet, hogy csak azt kell belátnod, hogy a keverés miatti görcs még mindig kisebb, mint amennyi kedved mondjuk a franciához van, és kész. :)

2023. júl. 15. 15:58
 13/20 anonim ***** válasza:

Talán nyelvkeresés helyett először a görcsölést kéne elfelejtened.

Mert egyszerűen a görcsölés nem egészséges, főleg nem ilyen apróságokon.

Mert nagyon ritka ha keversz valamit és még akkor is legfeljebb 1-2 szót szökő évente, ami nem a világvége, de ez még akkor is megtörténhet ha csak magyarul és angolul tudsz beszélni. Ha tényleg tanulsz és meg is akarod tanulni akkor nyelvtani szabályokat sose fogsz keverni.

Szóval, csak próbáld legyőzni a görcsölést először mert különben esélytelen bármi más nyelvbe belefognod. Utána meg a határ a csillagos ég.

2023. júl. 17. 19:22
 14/20 anonim ***** válasza:
78%
2. voltam. Akik lepontoztak, mire alapozzák? Azért kérdezem, mert én az angolt felsőfokon, a franciát, olaszt, spanyolt középfokon beszélem, tehát tapasztalatból írtam, de érdekelne, ha valakinek más a tapasztalata.
2023. júl. 18. 18:52
 15/20 A kérdező kommentje:
14. szerinted akkor inkább az okoz gondot, ha túl egyforma? és nem az ad könnyebbséget?
2023. júl. 18. 20:38
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

15. egyénfüggő, ki mit mivel kever össze. Ha már nagyon hasonló (pol. olasz és spanyol) az sokaknak zavaró. Ha hasonló, de nem annyira, az elvileg segít. A legjobb lenne kitapasztalnod, neked melyik nyelv megy jobban, melyik nehezebben.

Egyébként vannak, akik az angolt és a németet is összekeverik, ez függ sok mindentől.

Az angol information franciául leírva is information (kiejtve más), ez zavaró lehet valakinek és felcserléheti a kiejtésüket. olaszul informazione, spanyolul información, ezeken már látszik, hogy van némi eltérés.

2023. júl. 18. 20:46
 17/20 anonim ***** válasza:
56%

14, Én is saját tapasztalatból írtam, hogy egyszerre tanultam angolt/franciát és mindent folyton kevertem, úgyhogy nem ajánlom, azt is csak lepontozni tudták a nyomik. :D

Ha a saját tapasztalat nem releváns válasz egy ilyen kérdésben, akkor nem tudom, mi lenne az.

2023. júl. 18. 23:22
 18/20 A kérdező kommentje:
sajnos én is ezt tapasztalom más kérdésekben válaszolóként. de én értékelem!
2023. júl. 18. 23:48
 19/20 anonim ***** válasza:
25%

"Ha a saját tapasztalat nem releváns válasz egy ilyen kérdésben, akkor nem tudom, mi lenne az."

Az értékelésnél nem az a kérdés, hogy releváns-e a válasz, hanem hogy hasznos-e. Aki úgy gondolja, hogy legtöbb ember tapasztalata más, mint a válaszolóé, az valószínűleg úgy értékeli, hogy nem hasznos. Na és?

2023. júl. 19. 09:22
 20/20 A kérdező kommentje:
oké, oké, állj! majd én eldöntöm. valóban így is lehet értelmezni. de nekem hasznos és releváns is, mert nem a pipákat és az x-ek nézem hanem a kifejtett gondolatokat.
2023. júl. 19. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!