Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angollal párhuzamosan melyik...

Hosszúhajú kérdése:

Angollal párhuzamosan melyik a legkönnyebben tanulható nyelv?

Figyelt kérdés
amikor az angol mellett elkezdtem más nyelvet, minél többet tudtam egyikből, annál többet felejtettem másikból - valószínűleg pszichés alapon, mert állandaón azon görcsöltem nehogy valami szabályt keverjek... most már alig merek belekezdeni újba az angol mellett. melyiket ajánlanátok, milyen párhuzamos tapasztalatotok van? és miért?

2023. júl. 14. 21:50
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
47%
A francia szerintem. Nagy átfedés van a szókincsük között, és valamennyire hasonló is a nyelvtanuk, de elég nagy az eltérés bennük, hogy külön tudd választani őket, pl. csomó szó van amit ugyanúgy kell leírni angolul és franciául is, de teljesen máshogy kell kiejteni.
2023. júl. 14. 22:09
 2/20 anonim ***** válasza:
59%
A franciát nem javaslom, pont a egyforma szavak miatt. Ha jól értem a kérdezőnek ez gondot okozhat, mert keveredhetnek a dolgok. Inkább akkor olasz vagy spanyol, ott hasonló szavak vannak, de többnyire máshogy írják, mint az angolban.
2023. júl. 14. 22:21
 3/20 A kérdező kommentje:
igazából én sem tudom és pont azon gondolkodom, hogy mi a jobb, ha tök más, vagy ha marha egyforma. ti mit gondoltok, melyik eset nehezíti jobban?
2023. júl. 14. 22:26
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Nekem akkor nehezebb, ha nagyon hasonlít a nyelvtan, akkor hajlamos vagyok összekeverni. Az eredeti kérdésre, én a spanyolt ajánlom.
2023. júl. 14. 22:35
 5/20 anonim ***** válasza:
100%

"állandaón azon görcsöltem nehogy valami szabályt keverjek... most már alig merek belekezdeni újba az angol mellett. melyiket ajánlanátok, milyen párhuzamos tapasztalatotok van? és miért?"

Amíg ilyen a helyzet, miért kellene mást is tanulni mellette?

Ezt a görcsösséget kéne előbb feloldani.

2023. júl. 14. 22:51
 6/20 A kérdező kommentje:
5. mert szeretnék. csak a magam örömére. ami a görcsösséget illeti nem várok míg kimegy, 30 éve vannak mentális problémáim, szóval ez nem lehet kifogás.
2023. júl. 14. 23:02
 7/20 anonim ***** válasza:
48%

Én tanultam egyszerre franciát+angolt. Emiatt a hasonlóság miatt állandóan kevertem a kötőszavakat pl. Simán előfordult, hogy angoldogára a franciákat írtam és fordítva. Egyik nyelvből sem voltam jó, a franciát nullára elfelejtettem, pedig öt évig tanultam.

Angol is csak amiatt, mert felnőttként azt használja az ember jobban, de nagyon későn sikerült nyelvvizsgát összekaparnom.

Az angol+németes osztálytársaim jobbak voltak általánosságban is.

2023. júl. 15. 00:17
 8/20 anonim ***** válasza:
75%

"a magam örömére"

Mi abban az öröm, hogy "állandaón azon görcsöltem nehogy valami szabályt keverjek... most már alig merek belekezdeni újba az angol mellett"? Miért nem keresel valami más hobbit?

2023. júl. 15. 13:25
 9/20 A kérdező kommentje:
8. mert a keverés miatti görcs még mindig kisebb mint a tanulás által adott öröm.
2023. júl. 15. 14:36
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tanulj mondjuk oroszul vagy kínaiul, szóval olyan nyelvet, amelyik nem a latin ábécét használja, ami miatt eleve egész más. :)
2023. júl. 15. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!