A Németben a Sie ugyanazt a logikát követi, mint a magázás magyarul?
Figyelt kérdés
Ugyanakkor, ugyanolyan kontextusban szokás használni ezt a tiszteletteljes formát?2023. jún. 25. 22:06
2/7 anonim válasza:
Nyelvtanilag igen, de náluk kevésbé elterjedt a tegeződés. Nálunk szinte elképzelhetetlen, náluk meg teljesen normális, ha egyidős, akár egy irodában is dolgozó kollégák magázódnak, még akkor is, ha már 10 éve együtt dolgoznak.
3/7 anonim válasza:
2 Ez sokmindentől függ. Pl. egy Siemensben alapból teges mindenki mindenkit.
A vasiparban pl. sokkal régimódibbak, ott betartják, hogy a főnök és beosztott magázódik. Egy sinten levők egy korúak tegeződnek, ha látható korkülönbség van, akkor az idősebb ajánlhatja fel.
Nekem pl. fura volt, hogy mérnökként a velem egyidős technikusom magázott kb. 1 évig, pedig pár hónap után mondtam, hogy részemről tegeződhetünk.
Azt mondta ahhoz be kell együtt rúgnunk egyszer. Nem így lett, de kb. egy év után kiengedett annyira, hogy elkezdett tegezni.
4/7 anonim válasza:
Igen, de ahogy egy valaszolo irta, nem tegezik egymast rögtön az emberek, pl. meg a szomszedok sem, ha egy olyan hazrol van szo, ahol a lakasok berlakasok. Ha a hazban öröklakasok vannak, a tulajdonosok azert tegezik egymast egy idö utan, mert a gyülesek utan meg aperot rendeznek egymas között. En pl. kifejezetten udvariatlannak tartom, ha Magyarorszagon engem - valaki letegez, ha ferfi (nö vagyok). De ez ritkasag.
5/7 anonim válasza:
Igen, ez így van, illetve ahogy előttem már ketten írták, a németeknél nem gyakori a felnőttek közötti tegeződés
6/7 anonim válasza:
Mondjuk engem a 2 proli cáfolata érdekelne, aki lepontozta az utóbbi 15 évben szerzett tapasztalatomat.
Gondolom ahhoz nem annyira lesz gerinc, hogy leírják.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2023. jún. 29. 18:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!