Sokan miért használnak csak egyféle magánhangzót?
Pl. most hallottam egy fiatal lánytól, hogy “a Mam-ban bavasaralak”
Ahelyett, hogy “a MOM-ban bevásárolok”
Főleg a fiatal lányok egyfajta magánhangzót, egyfajta lezser, kicsit zárt “á”-t használnak az “a”, az “á”, az “e” és az “o” helyett is.
Hozhahtnál több példát is azoknak akik nem budapestiek és nem hallották mi az a MOM vagy hogyan kell azt kiejteni.
Mert az angol Mom azaz anya az úgy van kiejtve legtöbbször, hogy " mam" szóval helyesen ejti ki
Első, én pesti vagyok, mégsem értem, mire céloz a kérdező, nem szoktam ilyet hallani.
A MOM pedig a régi Magyar Optikai Művek gyára helyén létesült bevásárlóközpont, aminek teljesen magyarul ejtjük a nevét.
5:
Haha ez jó megfogalmazás.
Nem tudsz videót linkelni erről? Úgy látom a többség nem érti, miről beszélek. Szerintem női YouTubereknél elég gyakori.
Szerintem valószínűleg külhoni lesz az. Ha jól emlékszem talán a székelyföldi amelyik így beszél, vagy talán csángó, de lehet hogy felvidéki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!