Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért tartják könnyűnek az...

Miért tartják könnyűnek az angol nyelvet?

Figyelt kérdés

A második nyelvvizsgám angolból tervezem lerakni (már németből van egy középfokúm), más két éve tanulom napi rendszerességgel otthon, suliban, és nyelvsuliban az angolt, és te jóisten!

Értem én, hogy egy csomó helyen találkozni angollal, de a nyelvtani szabályai és legfőképpen a kiejtése jóval nehezebben megtanulható, mint a németé. Igazából ahány szó, annyi kiejtés, a némettel ellentétben semmi konkrét szabály nincs a szavak kiejtéséhez. Az angol szöveget is nehezebben értem meg, mint a németet, különösen ha britek beszélnek, akik valami ocsmány módon, tagolatlanul, artikulálatlanul beszélik a saját nyelvüket.

Ennek ellenére miért tartják sokan annyira könnyűnek az angolt? 17/L

2023. ápr. 30. 14:19
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
47%
Igen, az angol könnyű nyelvnek számít. Ha neked nehezen ment, az azt jelenti, hogy nincs nyelvérzéked. Felsőfokon bonyolódik kicsit, azt aláírom, de még felsőfokon is könnyebb angolul megtanulni, mint középfokon németül.
2023. máj. 15. 18:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!