Miért tartják könnyűnek az angol nyelvet?
A második nyelvvizsgám angolból tervezem lerakni (már németből van egy középfokúm), más két éve tanulom napi rendszerességgel otthon, suliban, és nyelvsuliban az angolt, és te jóisten!
Értem én, hogy egy csomó helyen találkozni angollal, de a nyelvtani szabályai és legfőképpen a kiejtése jóval nehezebben megtanulható, mint a németé. Igazából ahány szó, annyi kiejtés, a némettel ellentétben semmi konkrét szabály nincs a szavak kiejtéséhez. Az angol szöveget is nehezebben értem meg, mint a németet, különösen ha britek beszélnek, akik valami ocsmány módon, tagolatlanul, artikulálatlanul beszélik a saját nyelvüket.
Ennek ellenére miért tartják sokan annyira könnyűnek az angolt? 17/L
Faék egyszerű? XD
Mondod ezt úgy, hogy több a rendhagyó szó benne mint a szabály követő? X'D
És itt nem csak a névelőről meg többesszámról van szó, minden esetben sok a kivétel minden szabály alól.
Neked van baj a magyaroddal ha nem tudod mit jelent a "faék egyszerű".
Ahhoz nagyon tudatlannak kell lenni, hogy valaki azt mondja az angolra, hogy "faék egyszerű". Még az anyanyelvűek is szörnyülködnek azon, hogy milyen katasztrófa a nyelv felépítése.
De persze a gyakorin a nagy "angol nyelv tudósok" máshogy hiszik...
#14 azért tartják egyszerűnek, mert gyorsan el lehet érni vele egy olyan szintet amivel elboldogulsz a mindennapi életben :D
Nem véletlenül "Világnyelv".
A nyelvtani részében tényleg vannak nehéz dolgok, de nem kell megtanulni a 12 igeidőt, hogy tudj kenyeret venni a pékségben :D
Ha nem tudnék angolul akkor nem mondanék róla vélemény. Bár talán neked az alap logika kicsit túl bonyolult.
Az angol nem azért világnyelv mert "könnyű". Hanem azért mert azt a nyelvet beszélte nem egy olyan ország akinek komoly politikai befolyása van/volt a maga idejében.
És ha neked egy kenyér kérés jelenti azt hogy tudsz egy nyelvet akkor én legalább 50 nyelven tudok ennyi erővel. X'D
#17 Nem azt írtam, hogy a kenyér vevés egyenlő egy nyelv megtanulásával, hanem hogy ahhoz, hogy elboldogulj a mindennapi életben, nem kell a 12 igeidő :D
Egyébként szerintem félreértetted a válaszokat. Senki nem azt írta, hogy nyelvet tanulni könnyű. Van akinek az, van akinek nem. Csak annyit írtunk, hogy más nyelvekhez képest az angolt könnyebb elsajátítani olyan szinten, hogy boldogulj a hétköznapi életben főleg úgy, hogy a környezetünkben minden angolul van. Nekem nem volt nehéz elsajátítani EZT A SZINTET, de doktori disszertációt azért nem tudnék írni :D
"Nem azt írtam, hogy a kenyér vevés egyenlő egy nyelv megtanulásával, hanem hogy ahhoz, hogy elboldogulj a mindennapi életben, nem kell a 12 igeidő :D"
Látom a szarkazmus nem erősséged. De semmi baj. Majd idővel megtanulod felismerni.
"Egyébként szerintem félreértetted a válaszokat. Senki nem azt írta, hogy nyelvet tanulni könnyű."
Nem értettem én félre semmit. Bár kösz, hogy megállapítod helyettem az ellenkezőjét.
Ha meg valaki szerint az angol könnyű akkor az a személy valamit nagyon rosszul csinál. Mert annyit elmondok, hogy sok-sok ember vélekedik úgy hogy az angol nem egy könnyű nyelv. Még akkor is ha vannak nyelvek amik egyes embereknek nehezebbek mint az angol.
Mint írtam, van akinek könnyű, van akinek nem. Nekem nagyon gyorsan ráállt az agyam. 13-14 évesen már csak angol felirat kellett az angol nyelvű filmekhez/sorozatokhoz, hogy az akcentussal beszélő karaktereket is megértsem, és ekkor még általánosba jártam ahol németet tanultam, csak középsuliban kezdtem el az angolt. Írásban beszélgettem angol anyanyelvűekkel, meglepődtek, mikor írtam, hogy amúgy magyar vagyok.
Szóval nekem nem volt nehéz, viszont (ahogy már ezt is írtam) a német szavakkal szenvedek rendesen, az meg a Kérdezőnek megy jól :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!