A YouTube-ra felpakolt beszélgetést miért nevezik podcastnek?Miért nem használunk magyar szavakat?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 9. 09:11
1/14 anonim válasza:
Szerintem is sokkal jobb lenne mozgóképmegosztó világhálós oldalra feltölött beszélgetős műsornak hívni.
2/14 A kérdező kommentje:
Egyszerűbb lenne beszélgetésnek hívni, nem?
2023. ápr. 9. 09:44
3/14 Nyam2007 válasza:
műfaj azért, fantasy szót se szokták "fantázia"-nak mondani
4/14 anonim válasza:
Mert nem létezik rá magyar kifejezés.
5/14 A kérdező kommentje:
De, beszélgetésnek hívják.
2023. ápr. 9. 11:08
6/14 anonim válasza:
Főleg, hogy nem is a podcast igazából. A podcast az elvileg csak hanganyag.
7/14 anonim válasza:
"De, beszélgetésnek hívják"
Nem. A beszélgetés simán tásalgás két vagy több ember közt. Két haver dumál a suli udvarán, az beszélgetés, podcasthez mégsincs semmi köze.
A podcast olyan - elsősorban - hanganyag, amit valaki, jellemzően egy bizonyos témakörrel kapcsolatos témákban sorozatos, ismétlődő jelleggel tesz hozzáférhetővé az interneten. Nem létezik ilyesmire magyar kifejezés.
8/14 A kérdező kommentje:
De, emberek beszélgetnek kamera előtt a YouTube-on.
Beszélgetésnek hívják.
Nem bonyolult megfejteni.
2023. ápr. 9. 11:57
9/14 anonim válasza:
A beszélgetést beszélgetésnek hívják, de a podcastet nem, mivel annak eleve nem is feltétele a beszélgetés. Rengeteg podcastben egyetlen ember beszél a kamerába, semmiféle beszélgetés nem történik.
10/14 anonim válasza:
Régen ugyanúgy léteztek ilyen videók a youtube-on, ahol 2 vagy több ember beszélget megadott témában, vagy akár csak egyvalaki szerepel benne és beszél, mutat be dolgokat. Szerintem ezt előadásnak hívják már. Én sem értem, miért jött be a köztudatba a podcast elnevezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!