AZ NKP.hu oldalon a digitális tankönyveknél egészen 12. osztályig van magyar nyelvtan könyv, tudom buta kérdés de mit lehet 4 osztályon át tanulni magyar nyelvet, mi értelme?
Bevallom, a szemiotikáról nem sokat tudok, leszámítva azt a pár bevezető fogalmat, ami az elsős gimis könyvben van.
Annyit tudok, hogy a nyelvészet fogalmát mintha kicsit általánosítaná, hogy egész abasztrakt jelrendszerekre is vonatkoztatni lehessen.
Például néprajzi ideákra, vadnépek hiedelemrendszereire, baktériumkolóniák kémiai homronjaira és egyéb kémiai jelölőrendszereire (itt gondolom a quorum sensing-re meg egyéb hasonló dolgokra gondolnak, egyfajta kémiai nyelv, amivel a magányos baktáriumok értesítik egymást, hogy itt az idő összeállni nagyobb kolóniákba, biofilmekbe, egyfajta primitív soksejtűséget megelőző állapotba).
Most itt találtam a szemiotikáról egy összefoglalót, kifejezettten egy erre szakosodott magyar társaság honlapján:
Kálmán László vezetett egy nagyobb cikksorozatot nyelvészet témájában a Qubiten, kitérve olyan kérdésekre is, mint a nyelvészet iskolai oktatása (annak pontossága, korszerűsége ées az ezzel kapcsolatos problémák), illetve a nyevészet jeletősége a mai köznapi életben, vonatkozásai politikai vagy egyéb más irányokban. Íme megtaláltam most a linkösszefolgalót:
Kérdező!
Nézzük csak a te írásodat:
"középiskola részleg, mielőtt bárki belém száll <, rossz központozás> tényleg nem tudom <VESSZŐ> nem trollkodok <M, mint a maci!>, tényleg nem értem <VESSZŐ> mit lehet ezt négy év |egybeírva| folyamon át rágni. <NAGY BETŰ> (tudom <VESSZŐ> olvassam el őket <, rossz központozás> szerintem fogom is <VESSZŐ> érdekesnek tünik <hosszú ű>) <VESSZŐ> de ha valaki elmagyarázná <VESSZŐ> meg |egybeírva| köszönném :)
Szerintem némi finomítás rád férne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!