Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Művészetek » Hol érdemes érdeklődnöm, ha...

Katoonene kérdése:

Hol érdemes érdeklődnöm, ha szeretnék felkérni valakit digitálisan rajzolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok, elég távol áll tőlem a rajzolás (meg bármilyen alkotási készség), utoljára Xp-n rajzoltam Paint-be. Viszont most egy ötlethez lenne szükségem rajzokra.

Eredetileg Stock fotókat kerestem, de véletlen rátévedtem a DevianArt-ra.

Utána elkezdtem nézni "amatőr" munkákat, és rájöttem, hogy inkább azt szeretném, ha rajzolna valaki. Eszméletlen munkákat látok (nem, nem éltem barlangban, csak a közelében:)

Elsőre nem szeretnék nagyon részletgazdag, színes "komoly" munkákat, mert sajnos tudok egy-egy képért tízezreket fizetni, mert nem egy darabról lenne szó, ha működik a dolog.

Első körben egyszerűbb rajzokra lenne szükségem.

Nem tudom, mi ennek a szak megnevezevezése, de típusában ilyenekre gondolok:

[link]

[link]

[link]

Ha pl. kér az ember 20-100 hasonló grafikájú, de célzott témájú képet, szóba állnak az emberrel? Pár történetet szeretném, ha rajzba foglalnának (2-20 rajz/történet).

Ha igen, szerintetek milyen áron lehet felkérni valakit?

Ha tudtok adni címet, ahol magyarok hirdetik magukat, azt is megköszönném:)

Köszi a segítséget

2023. márc. 12. 01:04
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ne feledd, az alkotó ugyan szereti a munkáját, de abból is él meg. Még barátoktól is megkérem az árakat. Nem fogok (és mások se) bevállalni olyan munkát, ahol nem fizetnek meg, hiszen az az idő alatt komolyabb munkát is bevállalhatok jobb árakkal.

Te se akarnál occon/alulfizetve dolgozni, nemde?

Számtalan olyan próbálkozás volt a csoportban is, ahol a bejegyzést író occon, időre kérte a minőségi munkát és egyéb követelését. 🙃 Követelés mindig van, de adok-kapok elv már nem igazán.

Mondanom se kell, hogy helyre raktuk finoman szólva a nagyon pofátlanokat.

Mindenki pénzből él. Így is szégyen mennyire kihasználják pl a kezdő/pályakezdőket. S a nagyokat is betalálja a hasonló.

Szóval, ha érdeklődsz ne írj árat, várd meg ki mit ajánl és hasonlítsd össze az ajánlatokat. Hosszabb távú együttműködéskor picit enged az ember, de jelképes mennyiséget.

A referencia képek mehetnek, s az is, hogy mi az elképzelés. Picit konkrétabban, összeszedettebben, precízebben.

Pl. :

Budapest Artsjobs nevű fb csoportba kérdezz be.

2023. márc. 17. 21:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Rendben, koszi a valaszt
2023. márc. 24. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!