Hogyan ejtem ki ezt az angol szót helyesen? Valaki leírná fonetikusan?
Figyelt kérdés
top notch2023. márc. 28. 18:44
1/10 anonim válasza:
top nács (de röviden ejte az á-t)
2/10 anonim válasza:
Ha a google fordítóba beírod, alul van egy kis hangszóróábra, arra kattintva meg tudod hallgani a helyes kiejtést. A fometikusan átírt magyar nem igazán ér sokat.
3/10 anonim válasza:
Mindkét szóban ugyanaz a magánhangzó van. Egy amerikai azt mondja, táp nács, egy brit vagy ausztrál meg azt, hogy top nocs.
4/10 anonim válasza:
A táp nács rövid ákkal az lenne, hogy tup nutch.
Ez valami ilyen rövid á és o közötti hang...
5/10 anonim válasza:
4: "A táp nács rövid ákkal az lenne, hogy tup nutch"
Ja. A brit angolban. Még jó, hogy én direkt leírtam, hogy a táp nács az amerikai kiejtés, ami még ott is eltér a "tup nutch"-tól, ami meg inkább tap nacs-nak hangzana a magyar fül számára, mert az amerikai és a brit "tup nutch" nem ugyanúgy hangzik – mint ahogy az amerikai és brit "top notch" sem.
6/10 anonim válasza:
De a kérdező nem tudja, hogy hogyan hangzik az amerikai meg ahhoz képest a brit tup nutch meg top notch. Magyarul tud.
7/10 anonim válasza:
Az "angolul helyes kiejtés" meg a "magyar fonetikus leírás" kizárják egymást.
9/10 A kérdező kommentje:
Google translate úgy mondja, hogy top noccs.
2023. ápr. 1. 19:14
10/10 anonim válasza:
"Google translate úgy mondja, hogy top noccs."
Teljesen jó lesz, ha te is úgy mondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!