Németül ha azt mondják vkire (egy emberre) hogy Vogel (madár) az mit jelent?
Alltalaban nem önmagaban hasznaljak a szot, hanem valamilyen jelzövel, mint pl.
Er ist ein komischer Vogel- Egy furcsa alak.
Er ist ein lockerer Vogel- Egy laza ficko.
Er ist ein lustiger Vogel- Egy trefas, vicces figura.
Szoval, ha valaki elter a stilusaval valamiben az atlag embertöl. En leginkabb a "komischer Vogel" összefüggesben hallom.
Sie ist ein Vogel- Ez egy röviditett formaja pl. a "schräger Vogel"nek, vagy "Spaßvogel"-nek, vagyis inkabb szleng. Tehat ertelemszerüen a jelzö mindig mögötte van, ha el is hagyja. Lehet "Paradiesvogel" is, ami egy külsöleg, öltözködeseben, megjeleneseben feltünö, szemelyiseget jelez. De a jelzö itt is ott van, a "Paradies".
Ha valakire azt mondjak, hogy Vogel, akkor az illetö egy figyelemremelto, feltünö szemelyiseg, vagy semleges, vagy pozitiv ertelemben leginkabb. DE mint irtam, leginkabb nem önmagaban mondjak, hanem egy jelzö mellett.
Igen, mindenképpen negativ értelmű szerintem is
Vitzvogel/Spaßvogel aki humoros akar lenni de nem az
Esetleg neadjisten Kackvogel 😎
Elsösorban nem negativ. Lasd az 5. valaszt. A komischer Vogel-t esetleg lehet ugy ertelmezni, de nezöpont kerdese. Nekem nem negativ, ha valaki egy kicsit furcsa. A Spassvogel sem negativ.
En ezt a temat ezzel befejezem, kerdezö döntsd el te, mit akar mondani az illetö, te ismered, meg, hogy milyen összefüggesben mondta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!