Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A dialektusok mennyire ragadna...

A dialektusok mennyire ragadnak az emberre?

Figyelt kérdés
Gondolok itt Német nyelvteruleten előkre. De azért kíváncsi vagyok máshol hogy mennek a dolgok.

2020. aug. 9. 21:27
 1/2 anonim ***** válasza:
Minden nyelvteruleten ugyanugy: vannak, akikre gyorsabban, másokra lassabban vagy kevésbé. Pl. a zenei hallastol eléggé függ, meg az eletkortol: minél jobb valakinek a zenei hallása és minél fiatalabb, annál jobban, annál könnyebben megtanulja.
2020. aug. 10. 03:17
 2/2 anonim válasza:
100%
Egyet értek az elözövel. Idö, míg az ember megérti, az végképp, míg maga is úgy kezd beszélni, ami egyénfüggö. Nekem 3 év Bajorországban elég volt arra, hogy nagyjából megértsem az ottaniakat (felsöfokon beszéltem amúgy németül), de én max néha pár szót mondok picit bajorosan. Volt viszont két osztrák, karintiai kolléganöm, öket képtelen vagyok megérteni 4 év után is.
2020. aug. 10. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!