Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Étteremben rendelés angolul?

Étteremben rendelés angolul?

Figyelt kérdés

Amikor külföldön szeretnék rendelni valamit egy étteremben angol nyelven akkor azt hogyan lehet megfogalmazni?

Értem hogy Can I get a ...?

De ez így valahogy nem tűnik helyesnek nekem. Esetleg valami kijelentő módú megfogalmazás? Mint pl magyarban a "Szeretnék kérni egy ..."

2023. jan. 29. 18:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
59%
Nem értem #2-t miért pontoztátok le? Miért kérjek engedélyt ahhoz, hogy kérjek? Természetesen udvariasságból(!) mondom, hogy kérek, de igazából rendelek.
2023. jan. 30. 15:46
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Can I get a cheesburger, please?

Could I get a …?

May I have a …?

I’d like to have a …?

Még biztos kilehet fejezni másképp is.

2023. jan. 30. 15:49
 13/17 anonim ***** válasza:
80%
“I’d like to”-s mondatba értelem szerűen nem kell “?”, csak véletlen beleírtam oda is.
2023. jan. 30. 15:50
 14/17 A kérdező kommentje:
Kedves #5! Tanulok én ne izgulj, azért kérdeztem mert nem tudtam, ezzel is tanultam valamit. Köszönöm azoknak, akik értelmesen válaszoltak!
2023. jan. 30. 16:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem vetted az adást, hogy azért írtam az #5-ben, amit írtam, merthogy majd ha az angolok által használt kifejezéseket angolosnak érzed, akkor lesz majd jó.
2023. jan. 30. 17:27
 16/17 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Ilyeneket érdemes nézegetni.

2023. jan. 30. 19:52
 17/17 anonim válasza:
de okos vagy te
2023. máj. 2. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!