Az angol nyelvterületen a baby mit jelent, milyen kapcsolatban használják?
Kislány tuti nem, mert vagy 8 évvel biztos idősebb vagyok :D
Akkor ez csak ilyen hétköznapi kifejezés, mint nálunk a "csajszi"?
"can be offensive if used by a man to a woman he does not know"
Attól függhet, hogy mit mondott és hogyan. Gondolod, hogy sértésnek szánta? Mert ha nem, akkor csak kb. annyi, mint hogy "figyu".
Köszi a linket, és minden választ is köszönök!
Egy teljesen hétköznapi apró szívességet ajánlottam fel neki, lényegében alapvetően illedelmes voltam, amit nagyon lelkesen megköszönt, a végére odatette hogy "baby".
"amit nagyon lelkesen megköszönt, a végére odatette hogy "baby""
Szimpatikus vagy neki. :)
Szavajarasa is lehet. Neki mindenki baby.
Amugy kedveskedesnek is veheto, mint koszonom “kedves/draga.”
Leon tovabb , nem kell felakadni rajta.
Sok hulye no a social median egymast “hun “-nak szolitjak, pedig eletukben nem is lattak egymast, sokszor egy hozzaszolasnal mar “hun”. 🤮
"Sok hulye no a social median egymast “hun “-nak szolitjak, pedig eletukben nem is lattak egymast, sokszor egy hozzaszolasnal mar “hun”. 🤮"
Nem kell ezen kiakadni, ez csak olyan, mint az internet előtti világban a love vagy hasonló, amit még nyelvkönyv hanganyagában is hallottam (valami buszsofőr bemondta, hogy mennyibe kerül a jegy, a végére meg odatette, hogy "love" egy kb. pre-intermediate szintű könyvben, amibe pedig tényleg csak olyasmiket tesznek bele, ami elég gyakran előfordul):
love noun
friendly name
[countable] (British English, informal) a word used as a friendly way of addressing somebody
Can I help you, love?
COMPARE duck
A magyarban is van ilyen: aranyos, kedves, drágám - ezek nem csak szerelmi viszonyban fordulnak elő, hanem idegenek között is, mondjuk egy boltban, amikor udvariasan és kedvesen akar valaki (általában idősebb személy, aki valóban már előre hálás a kért segítségért) megszólítani idegent (általában fiatalabb nőt):
Ne haragudjon, kedves, nem érem el azt a polcot, le tudna venni nekem egy doboz tejet? Köszönöm szépen, aranyos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!