Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit csináltam rosszul az...

Mit csináltam rosszul az életemben, ha 29 éves koromra 18 év angol tanulás után diplomásként is csak egy gyenge angolt tudok felmutatni miközben ilyen szakadt emberek jól beszélnek németül?

Figyelt kérdés

[link]

Nyilván a vámoltatot sötétbőrű fickóra gondolok. Diplomám van, de az angollal mindig szenvedtem, nagy küzdelem árán lett meg a könnyített (origo/dexam) középfokú. Államvizsga óta nem is használom és azóta még brutálisabban felejtettem.

Nem értem meg a szavakat, nem tudom felfogni a mondatok jelentését, nem tudom magam elé gondolni amit más gyorsan elhadar.

Azon gondolkoztam sokat, hogy lehet a nyelvtudás nem is tudás hanem rátermettség függvénye. Mindig visszahúzódó, szótlan ember voltam aki magyarul is alig beszél (barátaim sincsenek), külföldre nem utazok és bepánikolok még akkor is ha anyanyelvemen vmit nem tudok rendesen kifejezni, nemhogy idegen nyelven.

Más is jár hasonló cipőben?

2023. jan. 21. 19:52
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
16%
Maradtál rágcsáló. :D Már eleve az egy nagyon ostoba feltételezés, hogy ha a tanárok érdekében szólok, akkor csak tanár lehetek. :D Hülyeségeket beszéltél. Mint feljebb írtam, van jó tanár és rossz tanár. De ez nem attól függ, régen milyen nyelv tanára lett. Miért függene attól? Látod, ez a baj veled, hogy baj van a velőddel.
2023. febr. 6. 22:27
 32/33 anonim ***** válasza:
0%
Jólvan, további jó kötekedést, szia :D idióta.
2023. febr. 7. 09:18
 33/33 anonim ***** válasza:

Mit rontottál el? Őszintén? Az írásod alapján azt, hogy nem kértél már régen segítséget. A jó hír hogy nem késő, ezt tanusíthatom mert hasonló gondokkal küzdöttem (magamban). Sokat olvastam a pszichológiáról, 1 éve hetente járok terápiára, és konkrétan beutális hogy mennyire megnyílt a világ mióta ezt megtettem, csak ajánlani tudom, mert ez nem rátermettség kérdése ahogy írod, egész egyszerűen problémáid vannak amiket meg kell oldanod, vagy az egész életedben szenvedni fogsz.

Sok bátorságot és kitartást kívánok!

2023. ápr. 20. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!