Hasznosság vagy tetszés alapján válasszak második nyelvet?
Angol után műszaki területen mindenhol azt hallani, hogy a német nyelvtudás a leghasznosabb.
-Tetszik is valamennyire a német, de azt is hallani, hogy nagyon nehéz és bonyolult a nyelvtana.
-Az olasz is tetszik régebb óta, de a némettel ellentétbe erről azt olvasom mindenhol, hogy egy egyszerű nyelv, viszont ezért nem is annyira hasznos (főleg ezen a területen)
Szerintetek mi alapján döntsek? Melyiket “éri meg” megtanulni, mint 2. idegen nyelv?
Német: Ausztria, Németország HO, multik szalterülettől függően
Nyelvtan hasonló összetettségű, egyáltalán nincs sok nyelvtan semelyik nyelvben. A megértés sok faktoros, mert statisztikailag más a két nyelv, és más tempóval, tisztasággal beszélik. Olaszt nem tanultam, de szoktam néha spanyol/olasz/interlingva felé kacsintgatni, és kezdő szinten nekem egyszerűbbnek tűnik, kevesebb új lexikális tudást igényel. Kezdetben úgyis messze ez a legfontosabb.
Haladó szinten, passz. A német nyelvtani és mondattani szerkezetek minden esetre nem állnak távol egy magyarul beszélőtől, ennyi biztos.
"a mai világban az angol nyelvnek a jelentősége megkérdőjelezhetetlen ... nincs olyan komoly műszaki szakember, aki ne beszélne angolul. Ezért, én mindenképpen azt javasolom, hogy a szívedre hallgass."
Ezért? De hát mi köze az angol megkerülhetetlenségének ahhoz, hogy mi legyen a második nyelve az angol után?...
Köszönöm!
Az angoltudásommal bőven elvagyok a hétköznapokban, én saját magam szeretnék megtanulni egy második idegen nyelvet (min. B2 szinten), ami később a hasznomra válik/ válhat. (Elsősorban a munkaerő piacon )
A legjobb amikor a két dolog (hasznosság és a nyelv szeretete) egyezik. :)
Ha nem szeretsz egy nyelvet akkor nem is tudod olyan jól elsajátítani.
"Elsősorban a munkaerő piacon"
Melyiken? Ha a magyarra gondolsz, akkor német. Ha az európai munkaerőpiacon, akkor talán szintén a német. Ha az egész világ munkaerőpiacában gondolkodunk, akkor talán a kínai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!