Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hasznosság vagy tetszés...

Hasznosság vagy tetszés alapján válasszak második nyelvet?

Figyelt kérdés

Angol után műszaki területen mindenhol azt hallani, hogy a német nyelvtudás a leghasznosabb.

-Tetszik is valamennyire a német, de azt is hallani, hogy nagyon nehéz és bonyolult a nyelvtana.

-Az olasz is tetszik régebb óta, de a némettel ellentétbe erről azt olvasom mindenhol, hogy egy egyszerű nyelv, viszont ezért nem is annyira hasznos (főleg ezen a területen)

Szerintetek mi alapján döntsek? Melyiket “éri meg” megtanulni, mint 2. idegen nyelv?

2023. jan. 14. 22:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
44%
Hasznosság alapján. Az olaszt hiába tanulod meg, használni nem nagyon tudod, tehát jobban el fog kopni. Nem éri meg energiát belefektetni, ha nincs vele konkrét célod.
2023. jan. 14. 23:54
 2/15 anonim ***** válasza:
35%

Német: Ausztria, Németország HO, multik szalterülettől függően

Nyelvtan hasonló összetettségű, egyáltalán nincs sok nyelvtan semelyik nyelvben. A megértés sok faktoros, mert statisztikailag más a két nyelv, és más tempóval, tisztasággal beszélik. Olaszt nem tanultam, de szoktam néha spanyol/olasz/interlingva felé kacsintgatni, és kezdő szinten nekem egyszerűbbnek tűnik, kevesebb új lexikális tudást igényel. Kezdetben úgyis messze ez a legfontosabb.

Haladó szinten, passz. A német nyelvtani és mondattani szerkezetek minden esetre nem állnak távol egy magyarul beszélőtől, ennyi biztos.

2023. jan. 15. 01:02
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Természetesen annak alapján, hogy melyik a kedvesebb számodra. Manapság mindent a rohadt anyagiak alá rendelünk. Minden racionálisan, megtérülés alapján számolunk…
2023. jan. 15. 02:45
 4/15 anonim ***** válasza:
58%
Miért kellene egyáltalán még egy nyelvet választanod? Kötelez rá valaki vagy csak önszorgalomból? Mi lenne vele a cél?
2023. jan. 15. 12:12
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
El kell fogadni, hogy a mai világban az angol nyelvnek a jelentősége megkérdőjelezhetetlen minden területen. Tehát, nincs olyan komoly műszaki szakember, aki ne beszélne angolul. Ezért, én mindenképpen azt javasolom, hogy a szívedre hallgass.
2023. jan. 15. 12:51
 6/15 anonim ***** válasza:
0%

"a mai világban az angol nyelvnek a jelentősége megkérdőjelezhetetlen ... nincs olyan komoly műszaki szakember, aki ne beszélne angolul. Ezért, én mindenképpen azt javasolom, hogy a szívedre hallgass."

Ezért? De hát mi köze az angol megkerülhetetlenségének ahhoz, hogy mi legyen a második nyelve az angol után?...

2023. jan. 15. 12:56
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az angoltudásommal bőven elvagyok a hétköznapokban, én saját magam szeretnék megtanulni egy második idegen nyelvet (min. B2 szinten), ami később a hasznomra válik/ válhat. (Elsősorban a munkaerő piacon )

2023. jan. 15. 13:56
 8/15 anonim ***** válasza:
93%

A legjobb amikor a két dolog (hasznosság és a nyelv szeretete) egyezik. :)

Ha nem szeretsz egy nyelvet akkor nem is tudod olyan jól elsajátítani.

2023. jan. 15. 14:24
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

"Elsősorban a munkaerő piacon"

Melyiken? Ha a magyarra gondolsz, akkor német. Ha az európai munkaerőpiacon, akkor talán szintén a német. Ha az egész világ munkaerőpiacában gondolkodunk, akkor talán a kínai.

2023. jan. 15. 14:39
 10/15 anonim ***** válasza:
90%
Ha angolul tudsz, akkor a munkád során bárkivel tudsz kommunikálni, mivel normálisabb munkahelyeken alapelvárás az angol nyelvtudás. Szóval az mellett már kb. mindegy, milyen nyelvet tanulsz meg. Persze nyilván jelent valamennyi előnyt, ha pl. német nyelvterületen dolgozol és tudsz németül, de anélkül sem lesz gond. (Egyébként a német pont egy nehezen tanulható nyelv, mert semmi logika nincs benne, minden szabály alól a szavak többsége kivétel, tehát rengeteget kell magolni.)
2023. jan. 16. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!