Kérhetek véleményt a versemről? Bármi érdekel, tanács, észrevétel, tetszés vagy nem tetszés.
Esti impresszió
Kedd este volt.
Amolyan nosztalgikus nyárutóféle,
a nedves őszi levelek egyenként hullottak a földre.
Megálltak a gesztenyesor aljzatán.
S mint minden évben,
most is szippantottam párat
félig álmosan,
félig ébren,
a kisvárosi levegőből, békés szívvel.
Ugyanolyan, mint rég volt.
Lehűlt, de a nyári estékre emlékeztetve újra átkarolt,
s ment tovább, járt-kelt a sokat taposott köveken,
észrevétlen mozgott,
kapuk alatt,
padok mellett,
keresztül a tömegen.
Imádtam ezt az érzést.
Néha nincs szükség se fagyra, se hőségre,
mert a szív megelégszik, legalább egy pillanatnyi időre
az átmeneti, múló állapottal is, ha abban épp örömét leli,
s önmagát ennyivel megtiszteli.
Nem értek a versekhez, de ha már impresszió: az első benyomás alapján egyszerűen csak jó hangulatú írás számomra;
alapvetően pozitív üzenettel.
Nekem tetszik :)
Mondjuk a címet megváltoztatnám, de egyébként hangulatos kis írás
Köszönöm mindenkinek!
Első válaszoló, igazából prózából írtam át versnek, mert láttam benne annyi költői elemet, hogy vers legyen belőle.
Harmadik válaszoló, a címen én is gondolkodtam, hogy megfelelő-e. Megkérdezhetem miért gondolod így? Én esetleg azért gondolom helytelennek, mert a vers nem egy első benyomás, hanem inkább visszatérő érzés, viszont az impresszió szó jelenthet hatást is, hogy a kisvárosi est hangulata milyen hatással van a lírai énre. Ha pedig a benyomás szempontjából nézzük, vehetjük úgy is, hogy az utolsó 4 sor az impresszió..egy elsőre beugró következtetés, tanulság. Komolyan kíváncsi vagyok a véleményedre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!