Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hány nyelven tudsz beszélni?

Hány nyelven tudsz beszélni?

Figyelt kérdés

2022. nov. 21. 18:35
A kérdező szavazást indított:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Más
30 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy érdemes lenne tisztáznod, hogy az anyanyelv is beszámít-e a választásnál (szavazásnál), vagy kifejezetten idegen nyelvre gondoltál.
2022. nov. 21. 19:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Anyanyelv is
2022. nov. 21. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
4
2022. nov. 21. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:
Kérdés az is, hogy mit jelent "beszélni" egy nyelven. Erre nincs egységes meghatározás, embere válogatja, hogy hogy értékeli a saját nyelvtudását. Van, aki 4 év gimis némettanulásra is azt mondja, hogy akkor ő most tud németül.
2022. nov. 21. 22:35
 5/5 anonim ***** válasza:

"Van, aki 4 év gimis némettanulásra is azt mondja, hogy akkor ő most tud németül."

És van is, aki tényleg tud, és szerintem nem is olyan ritka, mint feltételezed.

Az unokahúgom 2 év német tanulás után középfokú vizsgát tett, fél évvel érettségi előtt, 3,5 év tanulás után felsőfokút, és szerintem több regényt elolvasott németül, mint a korosztálya magyarul, mert amúgy is falja a könyveket.

Én kb. 20 évig nyelvtanításból éltem, és a tapasztalatom szerint egy tehetséges, kellően motivált diák képes úgy megtanulni 4 év alatt egy idegen nyelvet, hogy nem csak nyelvvizsgája lesz, de ügyesen boldogul is a nyelvtudásával külföldön.

(Meg tényleg van a másik véglet, hogy az ember felteszi magának a kérdést, hogy te jó ég, mégis mit csinált 4, 5, 6 vagy kár több évig az iskolai nyelvórákon.)

2022. nov. 21. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!