A gugli szerint ezt tegnap írta a euronews pont com:
"Magas diplomáciai posztra nem is lehetne alkalmasabb embert találni, mint egy volt királyi dinasztia tagját. A régi uralkodócsaládok és arisztokrata famíliák leszármazottai ugyanis általában számos nyelven beszélnek kitűnően (Habsburg György például 10 nyelven), és habár..."
Nekem ez jobban tetszett:
Amikor Habsburg Györgyöt arról kérdezték, hány nyelvet beszél, visszakérdezett: mi az a szint, amikortól már azt mondjuk, hogy beszélünk egy nyelvet? A válasza tanulságos, idézem:
„a legfontosabb vizsga számomra az, hogy egy nyelven el tudok-e intézni egy telefonhívást, és ha ebben nincsenek problémáim, és föl tudok hívni valakit, aki azon a nyelven beszél, és vele jól tudok kommunikálni, akkor mondom azt, hogy beszélek egy nyelven. … amikor élőben beszélek, az mindig nagyon egyszerű, mert hát szemmel, mimikával, kézzel sok mindent el lehet mutogatni, de telefonon kiderül az igazság: képes vagyok beszélni, vagy nem vagyok képes beszélni.”
Mondjuk, ilyen alapon (ahogy én a telefonnal boldogulok), magyarul se nagyon beszélek... XD
Itt nem a belekötésről van szó, érdekelt, hogy kioktatták-e HGY-t.
De értem az impulzust, én is rosszindulatú vagyok alapból. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!