Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy vegyem rá magam, hogy ne...

Hogy vegyem rá magam, hogy ne féljek idegen nyelven beszélni?

Figyelt kérdés

Három éve külföldön lakok. Az elején nagyon nehezen ment a nyelv, de már belejöttem. Idén fogok érettségizni és mielőtt egyetemre mennék szeretnék egy kicsit dolgozgatni és gyűjtögetni, de félek elmenni állásinterjúra vagy egyáltalán jelentkezni, mert félek, hogy beégek a nyelvtudásommal, hogy mégse megy olyan jól. Pedig mivel nincs szakmám, olyasmi munkákra gondoltam, hogy meki vagy valami hasonló. Oda meg azért mindenkit felvesznek, azt is aki alig beszéli a nyelvet.

Nyár eleje óta halogatom a dolgokat, hogy majd majd majd, most meg úgy érzem, hogy kifutok az időből.

Ha valakivel beszélgetnem kell, pl páros munka suliban, mindig görcsben van a gyomrom, rosszul vagyok meg minden bajom van. Az első évben, amikor még nem nagyon értettem a dolgokat, mindig megalázottnak éreztem magam. 16 voltam és szerintem túlreagáltam a mindent, amik most odáig fajultak, hogy konkrétan félek emberekkel szóba elegyedni. Sokáig még abban is voltam, hogy biztos antiszociális vagyok és szimplán a kommunikációs készségeim nullák. Az utóbbi időben jöttem rá, hogy a helyzet szimplán csak az, hogy félek németül beszélni.

2021. szept. 4. 23:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Pedig beszélj! Nekem a fogorvosom külföldi és annyira bírom, amikor magyarul beszél hozzám. Tök hibásan, de mégis értem teljesen. Nagyon becsülom érte, hogy az én nyelvemen akar velem kommunikálni.

Nem mellesleg így tanul!! Beszélj bátran, ha hibás a tudásod, akkor is. Amúgy pedig aranyos mikor valaki nem a saját anyanyelven beszél.

Én kicsit tudok franciaul például, de nagyon lelkesen és persze sok hibával beszélem, és örülnek neki amikor Franciaországban próbálkozom.

2021. szept. 4. 23:40
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen helyekre barkit felvesznek. En csomagolo vagyok, epphogy makogok, sok mindent nem is ertettem az interjun, tobbszor vissza kerdeztem, tök fals volt a nyelvtanom is, megis felvettek. Mire betanultam is kiidegeltem a nemet betanitomat. Es nem en vagyok ott az egyetlen kulfoldi.

Ha te mar 3 eve nemet iskolaba jarsz, es nem bukdacsolsz, akkor lehetetlen, hogy ne tudj eleg jol nemetul egy betanitott munkahoz.

Ha nem akarsz sokat kommunikalni, kezdj olyan helyeken, ahol nem elvart a jo nyelvtudas. Boltok takaritasa, komissziózás, csomagolas, arufeltoltés.

Amig felsz, xarul fogod magad erezni.

Vagy kuzdesz, vagy suli utan par evvel fogod magad, es haza cuccolsz Mo.-ra, mert ruhellni fogod a nemetet, meg a nemet embereket, kozeget.

Nekem is vannak ismeroseim, akik fiatal korukban kerultek ki, sokan par ev munka es sporolas utan haza is mentek, a szüleiket kulfoldon hagyva, mert ki nem állhattak ott lenni.

2021. szept. 5. 00:08
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
ha tudsz oylan jól németül, hogy realitás számodra az egyetem, akkor jól tudsz németül, csak dramatizálsz. amúgy hány bevándorló haverod van?
2021. szept. 8. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!