Lehetetlen megtanulni szlovákul? Mennyi időbe telik? És milyen nehézségekbe lehet ütközni?
Én szeretem a szlovákot, még a 80-as évek óta kezett érdekelni, akárcsak a latin. Valamiért nem tűztem ki célul,hogy kifejezetten megtanuljam - nem tudom felmérni, mekkora munka lehet, inkább ezért afféle együttélést, rajongást vállalok fel vele (hasonlóan, mint a latinnal).
Ennek a lánynak nagyon jó, csodálatos oktatóvideói vannak szlovákul.
https://www.youtube.com/watch?v=t15HAAYRO7Y
az összes többi videója is jó.
Könyvet is vettem még annak idején a 90-es években szerencsére. most már nincs meg sajna, talán pótolni fogom majd innen:
itt ilyen testreszabottabb tankönyvek is vannak (kis nyelvekre is, szóval a szlovák vagy a latin is beszerezhető)
Nem a legkönnyebb nyelv, vedd figyelembe mennyi szlovákiai magyar van aki sosem tanul meg rendesen szlovákul.
En aki ugye születésemtől itt élek 28 éve, 5 év szlovák egyetem és 3 év munka után egy szlovák helyen sem tudok úgy beszélni mint egy született szlovák.
Alap dolgokat megtudod tanulni otthon magadnak is de igazán csak az adott országban a nyelvet használva tudod fejleszteni. Otthon a gép előtt ez tényleg szinte lehetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!