Van olyan nyelv amit magadtól tanulsz hobbiból? Melyik ez a nyelv, milyen nehéz és hogy haladsz vele?
Mindegyiket magamtól tanultam hobbiból, német, olasz, angol, spanyol.
A német, spanyol felsőfok, a másik kettő középfok, nyilván írásbeliek.
(Kivétel a német, mivel pár évig dolgoztam Ausztriában, utána elmentem szóbelire is.)
Mivel ez a kétezres évek elején volt, itt még csak alap-közép-felsőfok volt, és a Rigó utca.
Vettem egy nyelvtankönyvet az adott nyelven és megtanultam, aztán elmentem vizsgázni.
Úgy számoltam, kb. 500 óra a középfok, aztán még 500 a felsőfok. Az 500 óra az kb. egy évnyi tanulás. Úgyhogy a fenti teljesítmény az hat év volt.
Alapvetően azért kezdtem el tanulni, mert a munkahelymen kapok nyelvpótlékot. A 20 év alatt annyi nyelvpótlékot kaptam, ami többszöröse annak, mint amit nyelviskolára kiadtam volna, úgyhogy jó befektetés volt, bár mégegyszer nem csinálnám.
Utána elmentem és levelezőn szereztem egy közgazdász diplomát, az egyébként nehezebb volt, mint a nyelvek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!