Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Van olyan nyelv amit magadtól...

Van olyan nyelv amit magadtól tanulsz hobbiból? Melyik ez a nyelv, milyen nehéz és hogy haladsz vele?

Figyelt kérdés
2022. okt. 28. 22:05
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
A Python nyelv az, és nemrég kezdtem, szórakoztató, és gondolkodni is kell hozzá.
2022. okt. 28. 22:06
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Spanyol, de nyelviskolában, viszont csak hobbiból. 32 éves vagyok, 30 órám volt, nyilván még A1 szinten vagyok
2022. okt. 28. 22:56
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindegyiket magamtól tanultam hobbiból, német, olasz, angol, spanyol.

A német, spanyol felsőfok, a másik kettő középfok, nyilván írásbeliek.

(Kivétel a német, mivel pár évig dolgoztam Ausztriában, utána elmentem szóbelire is.)

Mivel ez a kétezres évek elején volt, itt még csak alap-közép-felsőfok volt, és a Rigó utca.

Vettem egy nyelvtankönyvet az adott nyelven és megtanultam, aztán elmentem vizsgázni.

Úgy számoltam, kb. 500 óra a középfok, aztán még 500 a felsőfok. Az 500 óra az kb. egy évnyi tanulás. Úgyhogy a fenti teljesítmény az hat év volt.

Alapvetően azért kezdtem el tanulni, mert a munkahelymen kapok nyelvpótlékot. A 20 év alatt annyi nyelvpótlékot kaptam, ami többszöröse annak, mint amit nyelviskolára kiadtam volna, úgyhogy jó befektetés volt, bár mégegyszer nem csinálnám.

Utána elmentem és levelezőn szereztem egy közgazdász diplomát, az egyébként nehezebb volt, mint a nyelvek.

2022. okt. 28. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Finnül tanulok, ami ugyan évek óta csak rádióhallgatásban merül ki, de korábban rengeteg nyelvkönyvön átrágtam magamat. Szerintem nem nehéz, a nyelvtana nagyon hasonló a miénkhez; a szókincsemen még bőven van mit fejlesztenem, de az egyszerűbb olvasott és hallott szövegeket elég jól megértem.
2022. okt. 29. 18:42
 5/5 anonim ***** válasza:
oroszul tanulok két éve, de azt is tanárral, mert az értelmetlen időpocséklás nem hobbim. az különbözteti meg a többi nyelvemtől, hogy ezzel nem sietek sehova, csak szép kényelmesen tanulgatom.
2022. okt. 29. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!