Hány nyelvet beszélsz?
Hány nyelvet beszélsz? Milyen szinten? Mikor és hol/hogy tanultad meg? Miért épp ezt a nyelvet tanultad? Mire használod a mindennapi életben, hogyan gyakorlod?
A szavazásnál ha pár kifejezést tudsz az adott nyelven, az nem számít, egy alap társalgási szintre gondolok, hogy azért ne adjanak el.
Francia (anyanyelv)
Hát nem hiszem, hogy kell magyarázat
Angol (C1-C2)
Soha nem érdeklődtem igazán iránta, kezdtem középiskolában tanulni (ekkor 8-9 éves voltam), azóta elég lineárisan haladtam, nem tanultam sokat suliban, meg Franciaországban nagyon ritkán hallani angolul mivel franciául már elég sok dolog van a neten (mármint a magyarhoz képest), tehát őszintén szólva fogalmam sincs hogyan és mikor kezdett bejönni.
Csak így van, elég jól beszélem es nem fogok panaszkodni ezért, idén nyáron műfordítóként is fogok dolgozni :)
Nem gyakorlom nagyon, csak néha angol nyelvű oldalakat használok, egyetemen egy óránk van két hetente és még az igék rágózását tanuljuk tehát nem ez segít a legjobban 😅
Magyar (~B2)
Ezt 14 éves korom óta tanulom (szóval kb 2 és fél éve), nagyon érdekesnek találom nyelvészeti szempontból, nagyon tetszik a hangja meg az a mód ahogyan működik ez a nyelv, és mivel kicsit unatkoztam a lezárás alatt, kezdtem komolyan tanulni és azóta nem hagytam abba 😊
Szerintem ezt gyakorlom a legtöbbet, pl ennek az oldalnak köszönhetően :)
Német (B1-B2)
Úgy, mint az angol, középiskolában kezdtük tanulni, talán még egy kicsit előbb is, mindig nagyon tetszettek az órák pedig hát ez a francia sulirendszer, a lehető legrosszabb móddal tanítanak mindent, tehát csak alapszintet segített elérni (B1 szintű voltam mielőtt gimibe jussak), aztán 3 éve elmentem cserediákként Bajorországban 2 hónapra és ettől nagyon fejlődött a szintem, a tartózkodásom végén mindenki értett és egyáltalán nem volt problémám senkivel sem kommunikálni, és aztán visszajöttem Franciaországba és így kezdett csökkenni a szintem, suliban semmit sem tanultam pedig sulin kívül egyáltalán nem használtam és hát most lassacskán kezdek újra tanulni mindezt, amit elfelejtettem, de nincs nagyon kedvem hozzá, jelenleg főleg a magyar érdekel és rá koncentrálok.
Nincs tervem, hogy másik nyelvet tanuljak rövidtávon, már jól szeretném elsajátítani ezt a négyet mielőtt mással kezdjek, de megesküdtem magamban hogy egyszer megcsinálom 😊
magyar anyanyelv, német felsőfok, angol és francia közép, meg van egy nagyon felemás orosztudásom, év elején kezdtem el tanulni hobbiból, mert végre jutott rá időm, most ott tartok, hogy kb tudok olvasni és folyóírással írni, meg melléknévragozás, meg három-négy ige. viszont amikor megjelentek az ukránok, a főnököm megkért (teremőr vagyok ausztriában, és itt ingyen mennek mindenhova randalírozni), hogy egy bónuszért cserébe tanuljak meg gyorsan mindent a múzeumunkról, a belépőjegyekről és tiltásokról oroszul, mert összesen két szláv emberünk van, és az nem elég a problémamentes működéshez. tehát beszélgetni még nem tudok, veszekedni már igen, ez most nem tudom hova számít. négyésfél?!
tanulni a németet iskolában, az angolt kb internetről és öcsémtől, anyám francia-orosz szakos tanár, bár az oroszt az ezredforduló óta csak most kezdte el újra a kedvemért. korábban nem ért rá.
hol gyakorlom: ja, munka közben :D meg sokat járok ilyen beszélgetőkörökbe is, főleg franciául.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!