Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hány nyelvet beszélsz?

Hány nyelvet beszélsz?

Figyelt kérdés

Hány nyelvet beszélsz? Milyen szinten? Mikor és hol/hogy tanultad meg? Miért épp ezt a nyelvet tanultad? Mire használod a mindennapi életben, hogyan gyakorlod?

A szavazásnál ha pár kifejezést tudsz az adott nyelven, az nem számít, egy alap társalgási szintre gondolok, hogy azért ne adjanak el.

2022. jún. 30. 18:37
A kérdező szavazást indított:
1
2
3
4
5
6
7 vagy több
51 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%
Magyar beleszámít?
2022. jún. 30. 18:50
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

1. Magyar (anyanyelv)

Szerintem ez nem igényel magyarázatot. :D

2. Angol (C1)

Általános iskolában - ötödik osztálytól - érettségig kötelező tantárgy volt, elég könnyen rám ragadt. Napi szinten használom a munkámhoz, a tanulmányaimhoz, szórakozáshoz és hogy a barátaimmal kommunikáljak. Őszintén szólva jóval jelentősebb részét képezi a mindennapjaimnak, mint a magyar.

3. Olasz (C1)

Gimnáziumban kezdtem el tanulni, utána pedig magántanárhoz jártam, egészen addig, amíg ki nem költöztem Olaszországba, miután befejeztem az egyetemi alapképzést. Napi szinten használom a munkámhoz, a tanulmányaimhoz, szórakozáshoz és hogy a barátaimmal kommunikáljak. Az angol mellett a párommal ez a másik közös nyelvünk. Már gyerekként is nagyon szerettem az olasz kultúrát, főleg ezért kezdtem el tanulni.

4. Spanyol (B2)

Az egyetem első évében kezdtem el tanulni, miután olaszból letettem a B2-es nyelvvizsgát. Magántanárral és egy Budapesten élő spanyol barátnőmmel tanultam, és az olasznak hála könnyen megtanultam. Ekkortájt kezdtek el érdekelni a dél-amerikai kultúrák és gondoltam, miért is ne. A mindennapok során a spanyolajkú barátaimmal és norvég könyvek, filmek segítségével gyakorlom.

5. Norvég (B2)

A karantén alatt kezdtem el tanulni egy online tanfolyamon, mindig is érdekeltek a skandináv kultúrák. A mindennapok során a norvég barátaimmal és norvég könyvek, filmek segítségével gyakorlom.

Mindig is nagyon vonzottak a nyelvek, és elég jó érzékem is van hozzá. Jelenleg a következő nyelv, amit megtanulnék, az az izlandi lenne, aminek a norvég tudásom egész jó alapot biztosít majd. A francia és az orosz azok, amik még tetszenek, és nem lenne rossz egy ázsiai nyelvet se beszélni (a japán és a koreai a legszimpatikusabbak).

26/N

2022. jún. 30. 18:54
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Magya - anyanyelv

Német C1-2

Angol C1

Orosz B1-2

2022. jún. 30. 19:01
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
*magyar - elnézést
2022. jún. 30. 19:01
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
4 idegen nyelvet tanultam eddig.
2022. jún. 30. 19:02
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem derült ki a kérdésből számomra, hogy az anyanyelv is beleszámít-e, de szigorúan véve a "hány nyelvet beszélsz" kérdésbe kellene.

Szóval akkor:

- magyar (anyanyelv)

- német (felsőfok, nemzetiségi iskolák, német érettségi, kinti kapcsolatok, kvázi második anyanyelv, többféle nyelvvizsga is van)

- angol (felsőfok, nyelvvizsga)

- spanyol (elbeszélgetek, olvasok-írok is, autodidakta módon tanultam, nincs nyelvvizsga)

2022. jún. 30. 19:03
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Angolul jól.

Horvátul, spanyolul nagyon alap, magamtól tanultam, elboldogulok turistaként.

2022. jún. 30. 19:33
 8/15 anonim válasza:
100%
Angolul jól beszélek, illetve japánul, franciául, és oroszul tudok annyira hogy ne adjanak el :D (németet próbáltam még, de reménytelen, egy épkézláb mondatot nem tudok elmondani)
2022. jún. 30. 20:44
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Magyar - anyanyelv

Német - anyanyelv

Angol - C1,C2

Francia - B2

2022. jún. 30. 20:58
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Csak magyarul.
2022. jún. 30. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!