"keszküszé" mit jelent franciául?
Van olyan szótár vagy applikáció, ami a kiejtett fonetikus alak alapján ismer fel szavakat, kifejezéseket, és megtalálja az írott alakot, illetve a jelentést?
Az olyan nyelveken, mint a francia, hogy a kiejtés gyakran egyáltalán nem ad támpontot, főleg egy kezdőnek, mi alapján lehet felismerni egy hallott szót, rátalálni az írott formára, ahol aztán már a latin, olasz stb hasonlóság többet segíthet?
A konkrét keszküszé is érdekel :D
De ettől még az általános probléma is.
qu'est-ce que c'est
Google fordító jó eséllyel felismeri, ha normálisan ejti ki az ember, és nem úgy, hogy "keszküszé". 😅
A Google fordító tud beszédet átírni - nem tudom mennyire pontos/megbízható valójában, nem használtam, de egy próbát megér. Forvo.com-ot hadd említsem, lényegében egy kiejtési szótár anyanyelviek általi kiejtett szavakkal, nagyon hasznos (hasznosabb, mint a guglival kimondatni szavakat).
De egyébként (és ne vedd rossz néven) szerintem rossz végéről nézed a dolgot. A hallásértés minden idegen nyelven nehéz az elején, nemcsak a franciában, a szavak felismerése nem magától megy. Kezdettől fogva tanulj tudatosan, nyelvtant, építsd a szókincsed, olvass sokat. A francia helyesírás összetett, de a kiejtés általánosságban teljesen szabályos.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!