Angolul a "don't shit where you eat" kifejezés csak a munkahelyi romantikus kapcsolatokra vonatkozik?
Figyelt kérdés
Elég bizarr kijelentés szerintem, én elsőre arra gondoltam, hogy azt jelenti ne legyél durva ahhoz, akitől függsz vagyis ne légy kétszínű. Más helyzetekben is használják ezt a kifejezést?2022. jan. 27. 09:53
1/8 anonim válasza:
Ne sz..rj a saját fészkedbe/ ne harapj a kézbe ami enni ad , azaz inkább így pl: ha egy cégnél dolgozol, akkor ne ócsárold nyilvánosan.
2/8 anonim válasza:
ez sehogy se vonatkozi munkahelyi romantikus kapcsolatra. inkabb az amit #1 mondd
3/8 A kérdező kommentje:
2022. jan. 27. 10:35
4/8 anonim válasza:
#1-esként rákerestem, és igen romantikus kapcsolattal kapcsolatban is gyakran használják tényleg, de úgy, hogy ne kezdj ki munkatársakkal, mert ha összevesztek, akkor az problémás lesz. (Házi nyúlra nem lövünk..)
5/8 anonim válasza:
ezt nem is tudtam. vegulis makes sense
6/8 A kérdező kommentje:
Én valahogy úgy értem, hogy szét kell választani a dolgokat. Nyilván az étkezést a konyhában teszed, a dolgokat meg a wc-n végzel el, szóval nem egy helyen. Ez van a munkahelyen is, az üzleti és a privát ügyeket külön kell választani egymástó. Úgyis kicsit érdekes a megfogalmazás, de van benne tanulság.
2022. jan. 27. 10:51
7/8 anonim válasza:
Amit kihagysz a magyarázatodból az az, hogy a munkahelyet/fönököt nem szidjuk, mert az ad enni neked, azaz ö az asztal, és az asztalra nem sz_arunk!
8/8 anonim válasza:
Szóval lehet tágan értelmezni is, szerintem is. Gyakorlatilag ne szidd a szerelőd/tanárod/orvosod, ha nem tudsz váltani stb.
Gyakorlatilag ne tegyél most valamit , mert magaddal szúrsz ki hosszú távon, mert olyan helyzetet okoz, amit nem tudsz kikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!