A második államnyelv orosz vagy angol lesz?
Az inkább csak menőzés a fiatalok körében, hogy már minden második szót angolul mondanak.
A "meeting" szó pedig inkább amolyan szakkifejezés már.
S az nem igaz, hogy a magyarban jobban terjednek az idegen szavak.
Példának okáért 20% a szláv eredetű szókincsünk, az eredeti uráli pedig 21%. A 30% bizonytalan eredetűt leszámítva minden más jövevény szó 11% alatt van jócskán. (Bár ez csak egy elmélet részemről, de szerintem valószínű lehet, hogy az a 30% bizonytalan nagy részben még több szláv és uráli szó lehet.)
Szóval nem nem fogja az angol lecserélni a magyar szavakat egyhamar. Főleg, ha azt nézzük, hogy az angol jövevényszavak (vagy "nemzetközi" szavak) az 1%-os Egyéb valamennyi részét teszi ki, még csak nem is egész számos százalékban.
Az eredetit úgy értettem, hogy olyan szavaink ami a nyelvcsaládunkhoz kötődnek. Tehát olyan szavak amiket uráli eredetűnek soroltak be a nyelvészek.
Azt meg nem értem, hogy a nyelvhez mi köze a népcsoportoknak. Mivel a beszédhez semmi köze ahhoz, hogy melyik népcsoportból valósi valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!