Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Határon túli magyarok! Hogyan...

Határon túli magyarok! Hogyan döntitek el, hogy például boltokban, gyorséttermekben etc magyarul, vagy az államnyelven szóljatok-e az eladókhoz, kasszásokhoz?

Figyelt kérdés

Nyilván Székelyudvarhelyen, Dunaszerdahelyen ez egyértelmű, de pl Marosvásárhelyen, Nagyváradon, Révkomáromban, Érsekújváron, Szabadkán etc mi a helyzet?

Megírjátok a városotokat is kérlek a válaszotokban? :)

Köszönöm előre is!

2021. márc. 26. 13:44
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Én Erdélyen belül mindenhol magyarul kezdem, már csak azért is, hogy idegesítsem a románokat. Ha nagyon olyanom van, úgy csinálok, mintha nem tudnék románul.

Amúgy az magyarul nem etc, hanem stb. :)

2021. márc. 26. 16:39
 2/8 A kérdező kommentje:

"hogy idegesítsem a románokat. Ha nagyon olyanom van, úgy csinálok, mintha nem tudnék románul."

Hát igen, a magyarok között is vannak hülyék, nem csak a románok között.

2021. márc. 26. 16:56
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Ha már amúgy is megvan a véleményed, akkor minek teszel fel hülye kérdéseket?

Ha csak sértegetni szeretnél, akkor meg inkább folytassuk privátban. :)

2021. márc. 26. 17:43
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Kérdező, most mi a gond? Szerintem nagy arc az 1es! :D

Amúgy bár én nem Erdélyi vagyok, de minden onnan valósi ismerősöm magyarul kezdi. Én is úgy kezdem ha majd oda látogatok.

2021. márc. 26. 18:03
 5/8 anonim ***** válasza:
57%
Nekem ismerősöm lakik olyan helyen, amit te írtál (Nagyvárad). Ők államnyelven kommunikálnak alapjáraton és nagyon hamar megérzik, ha magyar a másik, akkor pedig átváltanak.
2021. márc. 29. 09:49
 6/8 anonim ***** válasza:
74%
Szabadkán lakom, én a Jónapot/Dobar dan -nal indítok és ahogy visszaköszön úgy folytassuk.
2021. márc. 31. 11:40
 7/8 A kérdező kommentje:
Az utolsó két válaszoló azért lett lepontozv, mert próbálnak békésen együtt élni a töbsségi társadalommal a felesleges provokáció és hergelés helyett?
2021. márc. 31. 12:15
 8/8 anonim ***** válasza:
85%
Az, hogy te megszólalsz az anyanyelveden, pláne a szülőföldeden, semmiképp nem lehet provokáció. Ha kiderül, hogy úgy nem megy, lehet másik nyelvet keresni.
2021. jún. 2. 13:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!