Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Melyik ázsiai nyelvet érdemes...

Melyik ázsiai nyelvet érdemes megtanulni?

Figyelt kérdés
Szeretnék egy ázsiai nyelvet elsajátítani. Melyiket a legcélszerűbb?

2021. nov. 6. 13:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
48%
Koreai
2021. nov. 6. 23:37
 12/19 anonim ***** válasza:
18%

A nyelv csak egy eszköz, először is egy piacképes szaktudásra van szükséged, hogy majd a nyelvet használni tudjad. Pénzügy, logisztika, IT, villamosmérnök, könyvelés.

A következő 5-10 talán 15 évben Magyarországon a koreaival kb talicskázhatod a pénzt, de ahhoz koreai stílusban kell dolgoznod, amire a Magyarok 95 százaléka nem hajlandó. (napi 10-12-14 óra munka, mellé állandó munkautáni kajálós berúgások a koreaiakkal, munka hétvégén is, ünnepnapon is, és az a 10 óra még ha szellemi munka is, olyan mint a szalag mellett, nincs megállás, pörögni kell egész nap és állandó a stressz)

A kínaival szerencséd lehet, de nagyon nehéz. Megtanulni is, és használni is. Népes a kínai diaszpóra, akik egyszerre beszélik mindkét nyelvet anyanyelvi szinten, plusz már a nagyanyám kutyája is kínaiul tanul, a kínai FDI Magyarországon viszont elképesztően alacsony. Lassan jönnek a cégek, épület 2-3-4 gyár, ahol majd biztosan kelleni fognak a billingual szakemberek, de ma pl Budapesten a 2 kezemen meg tudom számolni, hogy hány olyan cég van, ahol sok kínaiul beszélő ember dolgozik.

Japán munkákat nem ismerek, nincs ismerősöm japán cégnél sajnos.

2021. nov. 7. 11:49
 13/19 anonim ***** válasza:
47%
Japán cégek a Suzuki, Denso, Samsung, Zoltek, Bridgestone, most kapásból csak ennyi jutott eszembe, de biztos van még jópár. Én mérnök vagyok, aki itt tud japánul, az óriási karriert tud befutni, de nyilván rohadt kevesen vannak.
2021. nov. 7. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:
39%
Az oroszokat tényleg ázsiainak tartjátok?
2021. nov. 7. 13:27
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
14.: Oroszország és Törökország részben az ázsiai részen van. Kulturálisan is inkább oda sorolható, mint a latin, vagy germán nyelvek.
2021. nov. 7. 19:37
 16/19 anonim ***** válasza:
71%

A Samsung koreai cég, nem pedig japán.

Egyiket sem érdemes tanulni, ha csak nem érdekel.

Amelyik kínai ér valamit, az tud angolul, valószínűleg még nálad is jobban. Ráadásul a rendszerváltás után, illetve a letelepedési kötvénynek hála nem egy költözött ide belőlük és szaporodtak is. Az itt felnövő kínai gyerekek, valamint a félvérek magyarul és kínaiul is tudnak, legalábbis a többség. Nem szeretik “külföldi majomra” bízni az ügyeiket és nem is kell a fentiek alapján. Attól hogy tudsz mandarinul valamennyire, még nem biztos, hogy bármelyik kínait megérted. Hiába kötelező a mandarin, nem mindenki beszéli vagy annyira sajátosan, hogy ők maguk is alig értik meg egymást, nemhogy te. Én is tanultam mandarinul, a kiejtést leszámítva nem volt vészes, de minél többet megtudtam erről a népről, annál jobban hánytam tőlük. Én ilyen patkányok nyelvét meg nem tanulom és dolgom se legyen velük.

Japán és koreai cég egyre több van ugyan Magyarországon, de minden elismerésem azoknak, aki képes köztük dolgozni. Ázsiai és magyar vezetőségtől mentsen meg az Isten. Tapasztalat. Majd téged is pofon vág a koreai műszakvezető, amiért engedély nélkül ránéztél vagy mehetsz a szégyenkörbe, amiért nem énekelted el a gyárhimnuszt a japán főnökkel. Tárgyalni velük külön művészet és stabil idegrendszert kíván. Ha pedig még nő is vagy, akkor alapból nem néznek sokba.

Ha érdekelnek az animék, akkor a japán jól jöhet, koreai sorozatok esetén a koreai. Munka céljából meggondolandó. Itthon normális állás nem sok van hozzájuk. Kiköltözni pedig nem lehet csak úgy könnyen, de nem is való akárkinek.

Ha pénzt akarsz keresni valami ritkább nyelvvel, akkor inkább a hollandot, portugált, finnt ajánlom. Az ilyen nyelvű munkák, országok kevésbé készítik ki a magyart.

2021. nov. 7. 19:51
 17/19 anonim ***** válasza:
75%
Én a japán nyelvet ajánlanám.Nagyon szép nyelv,s manapság az egyik legnépszerűbb nyelvek egyike.
2021. nov. 20. 19:04
 18/19 anonim válasza:
63%
Azt tanuld, ami érdekel. Ha csak a pénzért csinálod, úgyis fel fogod adni. Ajánlom hogy nézz Ázsiai országokról videókat, és döntsd el te magad. Jól néznénk ki ha 10 év múlva megtanulsz egy nyelvet és megkérdezik: "Amúgy miért választottad az xy nyelvet?" Mit mondanál? A pénzért? Vagy mert azt mondta gyakori kérdéseken Jóskapista?
2021. nov. 30. 18:24
 19/19 anonim válasza:
Török.
2024. máj. 17. 12:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!